Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Εξέτισε την ποινή του αλλά δεν αποφυλακίζεται !!

Share

Μία συγκλονιστική ιστορία, που μπορεί να εκθέσει την χώρα στην Ευρώπη και στους διεθνείς οργανισμούς, εκτυλίσσεται τους τελευταίους μήνες στις φυλακές Σταυρακίου Ιωαννίνων. 

  Κρατούμενος έχει εκτίσει την ποινή του, όμως δεν αποφυλακίζεται! Απίστευτο κι όμως αληθινό... Στην Ελλάδα της Δημοκρατίας, καταπατούνται βάναυσα τα ανθρώπινα δικαιώματα και κάθε έννοια αξιοπρέπειας και δικαίου.
Ο Καμάλ Καμάλ, κατάγεται από το Μπαγκλαντές. Καταδικάστηκε σε κάθειρξη έξι ετών από το Εφετείο του Πειραιά. Μεταφέρθηκε και εξέτισε την ποινή του στις Δικαστικές Φυλακές Σταυρακίου. Τον Μάιο του 2010 βγήκε το δικαστικό βούλευμα για την αποφυλάκισή του και την απέλαση στην χώρα του.
Πέρασαν τέσσερις ολόκληροι μήνες, όμως ακόμη ο αλλοδαπός παραμένει στις φυλακές. Κι αυτό γιατί η χώρα μας δεν έχει βρει τον τρόπο για την απέλασή του στο Μπαγκλαντές!
Στο διάστημα αυτό, έχει υπάρξει μία μεγάλη αλληλογραφία των αρμοδίων των φυλακών με την Εισαγγελία. Η δεύτερη όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, μάλλον δεν έχει ασχοληθεί διόλου με το θέμα.

Ακολούθησε έγγραφο της Διεύθυνσης Αλλοδαπών στην Εισαγγελία, με το οποίο ζητείται η έκδοση βουλεύματος για αποφυλάκιση του κρατούμενου με περιοριστικούς όρους αντί της απέλασης, ώστε να μπορέσει επιτέλους να εξέλθει του σωφρονιστικού καταστήματος. Και πάλι όμως δεν υπήρξε καμία απάντηση!
Στο διάστημα αυτό ο αλλοδαπός έχει μετατραπεί σε ένα ανθρώπινο ράκος. Ο άνθρωπος που ξεκίνησε από την πατρίδα του αναζητώντας ελπίδα, εκλιπαρεί να ζήσει την ελευθερία που παράνομα πια στερείται. Εκλιπαρεί για μία λύση στο δράμα του, φτάνοντας ακόμη στο σημείο να θέλει να βάλει τέλος στη ζωή του!
Είναι πράγματι απαράδεκτο να μην μπορεί να δοθεί λύση σε ένα θέμα που είναι απλό, αλλά έχει μετατραπεί σε πολύ σύνθετο.
Σε καμία πολιτισμένη χώρα του κόσμου, δεν μπορεί να κρατείται στις φυλακές άνθρωπος που έχει εκτίσει στο σύνολό της την ποινή του. Κι αν δεν μπορούν να λύσουν το θέμα οι τοπικές αρχές, οφείλει να παρέμβει άμεσα το υπουργείο δικαιοσύνης και να δώσει την λύση, πριν η Ελλάδα εκτεθεί διεθνώς.

http://alfanea.blogspot.com/2010/09/blog-post_8459.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...