Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Στηρίζουμε Νικόλα

Share
Ένας είναι ο Νικόλας. Έδωσε συνέντευξη και σας την παραθέτουμε!

Ο απολαυστικός Νίκος Αλέφαντος, έδωσε συνέντευξη στην εφημερίδα "ΦΩΣ" και μίλησε για τον Γιάννη Φετφατζίδη για τον οποίο σχολίασε πως "έχει νεύρο, δεν είναι... Τιτίκα". Παράλληλα, ο Έλληνας τεχνικός έδωσε συμβουλές στον 20άχρονο χαφ, τονίζοντας πως θα πρέπει να μπουκάρει πιο συχνά στην αντίπαλη εστία. Παράλληλα, αποκάλυψε τις επιφυλάξεις του για τον φετινό Ολυμπιακό.


Για την θέση στην οποία πρέπει να αγωνίζεται ο Γιάννης Φετφατζίδης, ο Νίκος Αλέφαντος, σχολίασε: "Ο Φετφατζίδης δεν είναι για έξω δεξιά. Και να μένει έξω ολόκληρος Ρόμενταλ που τον ξέρουμε από το Μουντιάλ τι παίκτης είναι. Χρειάζεται η ταχύτητα του Ρόμενταλ στον Ολυμπιακό. Δεν είναι για τη γραμμή ο Φετφατζίδης. Και ο Δομάζος έτσι είχε ξεκινήσει, δεξιά και μάλιστα ήμουν στην Λεωφόρο στο ξεκίνημα του! Αλλά βρήκε έπειτα τη θέση του και μεγαλούργησε. Ο Φετφατζίδης είναι για να παίζει εκεί που έπαιξε στο τελευταίο τέταρτο με την Κέρκυρα".

Για τα ατού του Γιάννη Φετφατζίδη, ο Έλληνας τεχνικός, τόνισε: "O μικρός πρέπει να γίνει ο κουμανταδόρος του Ολυμπιακού. Από τεχνικής πλευράς είναι τρομερός! Aσύλληπτος είναι με την μπάλα στα πόδια. Και όσο περνάει ο καιρός θα γίνεται και καλύτερος. Γλιστράει πάνω στο χόρτο με την μπάλα. Μπορεί να σου σκάσει ντρίμπλα και να μην ξέρεις από που σου ήρθε! Μπορεί να σου σκάσει ντρίμπλα και να σε αφήσει δυο μέτρα πίσω. Πρέπει να μελετήσει πολλά βίντεο με τον Μέσι, πότε ντριμπλάρει, πότε μπουκάρει, θα μάθει πολλά".

Ο Νίκος Αλέφαντος δίνει και συμβουλές για τον "Φέτφα": "Nα αφήσει τις πασούλες, όπως έκανε στο πρώτο ημίχρονο, όπου είχα χαθεί. Έχει προσόντα που δεν έχουν άλλοι. Πρέπει να κάνει αυτό που κάνουν οι μεγάλοι παίκτες. Μπορεί να το κάνει: "Κύριε θα σε ντριμπλάρω και θα μπουκάρω". Πήγαινε κοντά στην περιοχή και είτε κάνε την πονηρή πάσα, που την έχεις, είτε πήγαινε μόνος σου στο γκολ! Και όχι πλασεδάκια όπως με την Κέρκυρα. Τράβα βολίδα στη γωνία, ρε! Έχεις καλά πόδια. Άσε τα πλασεδάκια. Μέσα σου θα λες "εγώ είμαι"!".

Για το αγωνιστικό θράσος του Γιάννη Φετφατζίδη, ο Έλληνας τεχνικός του μίλησε σε πρώτο ενικό: "Πρέπει και να το δείχνει. Μόνο έτσι θα γίνεις ο ηγέτης του Ολυμπιακού. Να μην αρκείσαι στη μετριότητα. Πρέπει να γίνεις ο νούμερο ένα. Σου το είχα πει και πέρσι μέσω του "ΦΩΤΟΣ" (αναφερόμενος στον παίκτη) που σε πρωτοείδα. Έχεις εκπληκτική τεχνική κατάρτιση για την ηλικία σου και δεν είσαι... Τιτίκα, έχεις νεύρο. Ούτε αργοκαρούτα είσαι. Πάρε λοιπόν την φάση πάνω σου!

Αυτά έλεγα και στον Καστίγιο όταν ήμουν προπονητής του στο Ρέντη και έφτασε να κάνει μεταγραφή 20.000.000 ευρώ. Πήγαινε σε μπασίματα κάποιες στιγμές και και με την γρήγορη σου σκέψη σούταρε ή πάσαρε. Όπως έκανες στο δεύτερο ημίχρονο με την Κέρκυρα. Μπούκαρε! Να βρίσκεις χώρους, δημιούργησε μόνος σου τους χώρους για σένα και τους συμπαίκτες σου. Έχεις τα προσόντα. Θα καλύψεις έτσι το μπόι που σου λείπει. Έτσι ξεκίνησε και ο Δομάζος από τα δεξιά, αλλά έγινε ο κουμανταδόρος του Παναθηναϊκού στον άξονα
".

Το μυστικό που έχει να πει στον 20άχρονο χαφ του Ολυμπιακού: "Φετφατζιδη άκου και ένα μυστικό. Όταν σε βάζει δεξιά ο προπονητής, θα κοιτάς τι ψάρια πιάνει ο αντίπαλος σου. Τον αριστερό μπακ θα τον τεστάρεις από την αρχή αν έχεις την ταχύτητα. Κάνε μια δοκιμή από την αρχή του ματς, σκάσε του μια-δυο ντρίμπλες και φύγε μπροστά. Σε φτάνει; Αν δεν σε φτάνει, αν δεις ότι τον έχεις στην ταχύτητα, άλλαξε του τα πρέκια σε όλο το ματς! Μην αφήνεις ανεκμετάλλευτο το ταλέντο σου".

Για τον φετινό Ολυμπιακό, ο Νίκος Αλέφαντος, έχει τις επιφυλάξεις του: "Για παράδειγμα, με την ταχύτητα του Ουρτάδο που έφερε ο Βαλβέρδε. Άμα βρεθούν καλοί αντίπαλοι και τον τρέξουν τον Ισπανό χαφ με τον Ιμπαγάσα, θα έχεις πρόβλημα πάλι στα αμυντικά χαφ. Δεν θα είναι όλες οι ομάδες σαν την Κέρκυρα. Επίσης, για τον Φουστέρ. Τι προσφέρει αυτός; Θα κάνει 4-5 γκολ τον χρόνο; Τι να πω, μακάρι να πάει καλή η ομάδα, διότι έχουν γίνει μεγάλες επενδύσεις πάνω της. Και ξαναλέω, η ταχύτητα του Ρόμενταλ χρειάζεται.

Όχι να για να παίζουν μέσα ο Φουστέρ και ο Ιμπαγάσα, να βάζουμε τον Φετφατζίδη έξω δεξιά. Και βλέπω κάτι αψυχολόγητα, όπως την αλλαγή του Μήτρογλου στον Ηρακλή, ενώ είχε βάλει την γκολάρα. Πρώτη φορά είδα στην ζωή μου τέτοια αλλαγή μετά από γκολάρα σέντερ φορ. Και για να μπει ποιος; ο Πάντελιτς, που ήταν ανέτοιμος, είχε κάνει δυο προπονήσεις. Τώρα με την Κέρκυρα δεν τον έβαλε καθόλου τον Πάντελιτς. Δηλαδή είναι ανέτοιμος ακόμα. Ε, πως τον έβαλε πριν από δεκαπέντε μέρες με τον Ηρακλή; Αν τώρα είναι ανέτοιμος, τότε ήταν σούπερ ανέτοιμος! Τέλος πάντων, θα πρέπει να περιμένουμε στη συνέχεια
".

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...