Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Νέα Υόρκη, η ακριβότερη πόλη στον κόσμο

Share


Η Νέα Υόρκη παραμένει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, αλλά η Ελβετία εξακολουθεί να καταβάλλει τους υψηλότερους μισθούς, σύμφωνα με έρευνα της ελβετικής τράπεζας UBS που δημοσιεύεται σήμερα.

Συμπεριλαμβανομένου και του ύψους των ενοικίων, η Νέα Υόρκη παραμένει η ακριβότερη πόλη στον κόσμο, ενώ ακολουθούν το Όσλο, η Γενεύη και Ζυρίχη, αναφέρεται στα αποτελέσματα της έρευνας, η οποία πραγματοποιήθηκε σε 73 πόλεις του κόσμου και καλύπτει 112 διαφορετικά καταναλωτικά αγαθά και υπηρεσίες.

Στην Ευρώπη, η διαφορά του κόστους διαβίωσης μεταξύ ανατολικής και δυτικής μειώθηκε μέσα σε ένα χρόνο κατά 9 ποσοστιαίες μονάδες, στο 26% από 35% το 2009, σύμφωνα με την τράπεζα.

Όσον αφορά τους μισθούς, η Ελβετία παραμένει παγκόσμια πρωταθλήτρια: οι υψηλότερες καθαρές αποδοχές καταβάλλονται στη Ζυρίχη και τη Γενεύη, ενώ η Νέα Υόρκη έρχεται τρίτη.

Στο άλλο άκρο της κατάταξης, οι ασιατικές πόλεις Μουμπάι, Μανίλα και Κουάλα Λουμπούρ είναι οι φθηνότερες του πλανήτη, αλλά στο Μουμπάι και στη Μανίλα οι μισθοί είναι οι χαμηλότεροι στον κόσμο.

Όσον αφορά το κόστος ζωής, μη λαμβανομένου υπόψιν του ύψους των ενοικίων, η Αθήνα βρίσκεται στην 39η θέση, ενώ σε επίπεδο μισθών βρίσκεται στη 32η θέση.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...