Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Αλλαγές στην εισαγωγή ΑΕΙ και ΤΕΙ..


Share

Σε τέσσερα μαθήματα θα εξετάζονται από το καλοκαίρι του 2014 και μετά οι υποψήφιοι για την εισαγωγή στα πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας, καθώς το υπουργείο Παιδείας προχωρεί σε σαρωτικές αλλαγές στο εξεταστικό σύστημα. Ηδη όμως βήμαβήμα οι αλλαγές δρομολογούνται από εφέτος. Οι υποψήφιοι των επόμενων Πανελλαδικών θα συμπληρώσουν για πρώτη φορά τα μηχανογραφικά τους τον Μάρτιο του 2011, προτού δώσουν δηλαδή πανελλαδικές εξετάσεις και προτού μάθουν τις βαθμολογίες τους.


Τέσσερα τα υποχρεωτικά μαθήματα ανά κατεύθυνση (θετική, θεωρητική, τεχνολογική), στην τρίτη Λυκείου. Σε αυτά οι μαθητές θα κάνουν διπλάσιο αριθμό ωρών στο σχολείο και θα εξετάζονται πανελλαδικά για την εισαγωγή σε πανεπιστήμια και ΤΕΙ.

Η εισαγωγή δεν θα γίνεται σε τμήματα πανεπιστημίων αλλά σε σχολές που έχουν γενικότερη κατεύθυνση και δεν διασπούν τους υποψηφίους σε υπερ-εξειδικευμένα αντικείμενα.

Για πρώτη φορά στο εξεταστικό σύστημα αποκτούν κεντρικό ρόλο τα πανεπιστήμια. Αυτά θα ορίσουν τη βαθμολογία που απαιτείται να έχει ο κάθε υποψήφιος για να εισαχθεί. Αυτή θα υπολογίζεται βάσει ενός αλγόριθμου που θα ανακοινωθεί.

Αλλάζει ο τρόπος αξιολόγησης των υποψηφίων και εισάγεται η μέθοδος των εσωτερικών εξετάσεων στα σχολεία. Ο βαθμός που θα συγκεντρώνουν οι υποψήφιοι θα υποβάλλεται στη συνέχεια στις διοικήσεις των σχολών των πανεπιστημίων που θα εκτιμούν αν θα δεχθούν τον κάθε υποψήφιο ή όχι.

www.tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...