Τρίτη 14 Σεπτεμβρίου 2010

Βρήκε τον γιό του γυρνώντας με ένα ποδήλατο επί 3 μήνες


Share
 Από τους πολλούς τρόπους που υπάρχουν για να αναζητήσει ένας πατέρας το χαµένο παιδί του, ο Αυστραλός Κεν Τόµπσον διάλεξε ασφαλώς τον πιο ανορθόδοξο: γύριζε στην Ευρώπη επί τρεις µήνες µε ένα ποδήλατο
.


Η µέθοδος πάντως αποδείχθηκε αποτελεσµατική: έπειτα από µια Οδύσσεια 90 ηµερών και 6.500 χιλιόµετρα ποδηλασίας σε εννέα χώρες, ο 57χρονος κατάφερε να εντοπίσει τον γιο του στο.Αµστερνταµ. Η ιστορία άρχισε το 2008, όταν η πρώην σύζυγός του πήρε ένα αεροπλάνο από την Αυστραλία µε προορισµό τη Φρανκφούρτη κι εξαφανίστηκε µαζί µε τον τότε 3χρονο γιο τους. Την εποχή εκείνη ο Κεν Τόµπσον και η Μελίντα Στράτον είχαν µόλις χωρίσει και διεκδικούσαν και οι δύο την επιµέλεια του Αντριου. «Επί δυόµισι χρόνια δεν ήξερα τι να κάνω. Σήµερα αισθάνοµαι για πρώτη φορά ότι ο Αντριου είναι ασφαλής», δήλωσε ο Τόµπσον στους «Τimes».

Την περασµένη άνοιξη ο απελπισµένος πατέρας πήρε την απόφαση να συνταξιοδοτηθεί πρόωρα και να επισκεφθεί διάφορες πόλεις της Ευρώπης όπου υπέθετε ότι θα βρισκόταν ο γιος του µε την πρώην σύζυγό του, η οποία µιλούσε αρκετά καλά γερµανικά και γαλλικά. Σκέφτηκε επίσης ότι η ιστορία ενός πατέρα που αναζητά το παιδί του µε ένα ποδήλατο θα συγκέντρωνε τόση δηµοσιότητα ώστε θα τον βοηθούσε στην έρευνά του. Ο Κεν Τόµπσον ξεκίνησε το ταξίδι του από το Λονδίνο και συνέχισε στο Βέλγιο, τη Γαλλία, το Λουξεµβούργο, την Ολλανδία, τη Γερµανία, την Πολωνία και την Τσεχία.

Οταν η Μελίντα Στράτον και ο Αντριου εµφανίστηκαν ξαφνικά σε ένα σχολείο στο Αµστερνταµ, κίνησαν τις υποψίες µιας άλλης µητέρας. Αυτή η έβαλε τις λέξεις «χαµένο παιδί Αυστραλία» στη µηχανή αναζήτησης του Google. Στα αποτελέσµατα περιλαµβανόταν η ιστοσελίδα που είχε δηµιουργήσει για τον σκοπό της έρευνάς του ο Κεν Τόµπσον.

Το επόµενο βήµα της ήταν να στείλει ένα ανώνυµο µέιλ στον πατέρα. «Βρισκόµουν περίπου 50 χλµ. από τη Στουτγάρδη όταν έλαβα το µέιλ. Νόµιζα ότι πρόκειτο για κακόγουστο αστείο», λέει ο Τόµπσον.

Λίγες ηµέρες µετά δέχθηκε ένα τηλεφώνηµα από την αστυνοµία του Αµστερνταµ, η οποία τον ενηµέρωνε ότι είχε εντοπίσει τη µητέρα και το παιδί. Λίγες εβδοµάδες νωρίτερα, ο 57χρονος είχε περάσει περίπου 3 χιλιόµετρα από το σχολείο όπου είχε γραφτεί ο γιος του µε διαφορετικό όνοµα.


http://tnsite.blogspot.com/2010/09/3_13.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...