Παρασκευή 17 Σεπτεμβρίου 2010

Ευρωπαϊκή Εβδομάδα χωρίς Αυτοκίνητο


Share

Από χτες 16 Σεπτεμβρίου ξεκινούν εκδηλώσεις σε όλη την Αθήνα, με στόχο την ευαισθητοποίηση των πολιτών για τη χρήση των δημόσιων μέσων μεταφοράς, του ποδηλάτου και της πεζής κίνησης στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Μετακίνησης. Οι εκδηλώσεις θα διαρκέσουν έως τις 22 Σεπτεμβρίου.


Με σύνθημα "Μετακινούμαστε έξυπνα ζούμε καλύτερα", φορείς και οργανώσεις επιχειρούν μια μόνιμη προσπάθεια βελτίωσης της ζωής των πολιτών, μέσω της προώθησης αειφόρων τρόπων μετακίνησης και της συνετής χρήσης του αυτοκινήτου κατά τρόπο οικονομικό, ασφαλή και περιβαλλοντικά φιλικό.

Στη φετινή Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης συμμετέχουν 1468 πόλεις. Η Ελλάδα συμμετέχει επισήμως με πέντε πόλεις: Θεσσαλονίκη, Λαμία, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Γιαννιτσά, Βέροια. Οι εκδηλώσεις στην Ελλάδα κορυφώνονται το Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου στην πλατεία Συντάγματος και την οδό Πανεπιστημίου, η οποία θα δοθεί στο κοινό από τις 11 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή τους πολιτών στις εκδηλώσεις, όλη την ημέρα επιτρέπεται η μεταφορά ποδηλάτων με το μετρό, τον ηλεκτρικό και το τραμ. Επίσης όλη την ημέρα οι πολίτες θα μετακινούνται με τα δημόσια μέσα μετακίνησης μόνο με 1 ευρώ (οι μικροί και οι μεγάλοι θα μετακινούνται με 0,50 ευρώ).

ΣΑΒΒΑΤΟ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2010
στην οδό ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ & στην πλατεία ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ

Εκδηλώσεις στην οδό Πανεπιστημίου από τις 11:00 μέχρι τις 16:00 και στην πλατεία Συντάγματος από τις 10:00 μέχρι τις 16:00 για τα παιδιά και όσους αισθάνονται σαν παιδιά. Για την διευκόλυνση της πρόσβασης στο κέντρο της Αθήνας και τη συμμετοχή στις εκδηλώσεις στην Πανεπιστημίου και στο Σύνταγμα θα πυκνώσουν τα δρομολόγια του μετρό, του τραμ και κεντρικών γραμμών λεωφορείων και τρόλεϊ. Η μπάντα του Δήμου Αθηναίων θα γεμίσει την ατμόσφαιρα με τις μουσικές της και τα τραπεζάκια των καφέ θα «βγουν» στο δρόμο για να σας δροσίσουν.

1 σχόλιο :

  1. Ευρωπαική εβδομάδα χωρίς αυτοκίνητο και ο άσχετος ο Karl γυρνάει την ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...