Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατά πάντων..


Share

Ο πρωθυπουργός του Ιράν Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ κατάφερε για άλλη μια φορά να αναστατώσει με τις δηλώσεις του στη Γενική Συνέλευση του ΟΗΕ.


Την πρώτη μέρα υποστήριξε ότι ο καπιταλισμός βρίσκεται «στο κατώφλι του θανάτου» και ότι είναι καιρός για ένα νέο οικονομικό σύστημα και οτι οι αντιδημοκρατικοί και άδικοι μηχανισμοί εξουσίας των σωμάτων που λαμβάνουν τις αποφάσεις στο διεθνές οικονομικό και πολιτικό πεδίο, αποτελούν τους λόγους πίσω από τις συμφορές που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα».

Δημιούργησε σάλο για δεύτερη φορά καθώς υποστήριξε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «κατασκεύασαν» την τρομοκρατική επίθεση εναντίον των Δίδυμων Πύργων στη Νέα Υόρκη την 11η Σεπτεμβρίου 2001, με στόχο να διασφαλίσουν την επιβίωση του Ισραήλ.

«Μερικοί πιστεύουν ότι η 11η Σεπτεμβρίου ήταν έργο Αμερικανών για να σώσουν το σιωνιστικό κράτος» είπε. Η αναφορά αυτή, και μάλιστα από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών, είχε ως αποτέλεσμα να αποχωρήσει αμέσως από την αίθουσα η διπλωματική αντιπροσωπεία των ΗΠΑ και της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...