Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Poker tips από τον Tζέικ Κόντι

Share
O Βρετανός Tζέικ Κόντι νικητής του EPT Deauville πέρσι, είναι γνωστός για την επιθετικότητά του. Σε πρόσφατη συνέντευξη που έδωσε στο PokerPlayer.co.uk δίνει ορισμένες χρήσιμες συμβουλές για το πως μπορεί κάποιος να παίξει το loose aggressive στυλ παιχνιδιού.

Δίνει ιδιαίτερη βαρύτητα στο position, την απομόνωση των αντιπάλων, αλλά προειδοποιεί και για τις παγίδες και τα αρκετά δύσκολα σημεία στα οποία κάποιος LAG παίκτης, αναπόφευκτα θα βρεθεί. O Tζέικ Κόντι έχει αρκετά κέρδη και στα online τουρνουά, παίζοντας με το screenname neverbluff67.

1. Aπομόνωσε τους Limpers.

Θες να παίζεις heads up απέναντι στους αντιπάλους σου, έχοντας θέση. Με αυτό τον τρόπο θα μπορείς να κερδίζεις πολλές μάρκες. Αν απομονώνεις τους limpers και παίζεις επιθετικά preflop, είναι δύσκολο για αυτούς να κερδίσουν το ποτ. Πρέπει να έχουν το καλύτερο hand, ενώ εσύ είτε μπορείς να έχεις καλύτερο συνδυασμό ή φυσικά να τους μπλοφάρεις έχοντας θέση. Για παράδειγμα αν κάνεις isolate ένα αντίπαλο με KQ και το flop έρθει J high κάνεις c-bet. Aν ο αντίπαλος κάνει call και στο turn ανοίξει άσσος, μπορείς να ποντάρεις για δεύτερη φορά αν τσεκάρει, σε ένα σημείο που δύσκολα ο αντίπαλος έχει κάποιο δυνατό hand. Για να κερδίσουν τα pot θα πρέπει να κάνουν δύσκολα call, ενώ εσύ μπορείς να χρησιμοποιήσεις την επιθετικότητα για να τους κάνεις να πάνε πάσο. Η θέση είναι πολύ σημαντική. Όταν βρίσκεσαι πχ στο big blind μην προσπαθείς να απομονώσεις τον αντίπαλο, παρά μόνο με δυνατά φύλλα.  

2. Κάνε πολλά 3-bets.

Είναι δυσκολότερο να κερδίσεις κάποιο pot αν απλά κάνεις call preflop. Αν όμως. κάνεις 3-bet τους βάζεις σε μεγάλη πίεση. Αν εσύ για παράδειγμα κρατάς 8-8 με stack 40-50 blinds και δεχτείς 3-bet στο raise σου, είναι δύσκολο να παίξεις αποτελεσματικά, ειδικά εκτός θέσης. Αν εσύ είσαι αυτός που κάνει 3 bets, βάζεις τους αντιπάλους σε πολύ άσχημα spots συνεχώς. Μπορείς γρήγορα να μαζέψεις πολλές μάρκες, χωρίς καν να χρειαστεί να "χτυπήσεις" κάποιο δυνατό συνδυασμό στο flop.  

Είναι καλό να έχεις polarised range όταν κάνεις 3bet. Όταν κάνω reraise preflop έχω φυσικά φύλλα με τα οποία είμαι πρόθυμος να μπω all in (QQ+, AK) αλλά και φύλλα όπως Τ-7s με τα οποία δεν μπορώ να κάνω call. Δε με ενοχλεί να κάνω 3bet με κάποια σχετικά καλά φύλλα όπως KJ, αλλά πρέπει πάντα να προσέχεις το τραπέζι και να σκέφτεσαι πότε θα αρχίσουν οι αντίπαλοι να σε αντιμετωπίζουν. Όταν καταλάβεις ότι πλέον δεν πάνε εύκολα πάσο στην επιθετικότητά σου, καλό είναι να γίνεσαι πιο tight.

To κλειδί είναι να κάνεις 3bet έχοντας θέση. Αν μιλάς τελευταίος έχεις τον έλεγχο του pot. Όταν κάνεις reraise έχοντας θέση και οι αντίπαλοι δεν σε αντιμετωπίζουν, θα τους διαλύσεις.

3. Εκμεταλλεύσου τα stack sizes.

Μαζί με το στυλ των παικτών που αντιμετωπίζεις, το μέγεθος του stack είναι από τους πιο σημαντικούς παράγοντες. Όσο πιο "deep" είσαι τόσο καλύτερα, καθώς μπορείς να ασκήσεις πίεση στα επόμενα streets. Δεν θες να κάνεις light 3bets όταν ο αντίπαλος σου έχει λιγότερα από 25 big blinds. Όταν το κάνεις αυτό βρίσκεσαι σε δύσκολο σημείο, καθώς συνήθως οι αντίπαλοι θα πάνε all in όλα τα καλύτερα φύλλα και θα πετάξουν όλα τα χειρότερα. Σε αυτό το σημείο, αν κρατάς ένα φύλλο όπως 99 ή ΤΤ είναι καλύτερο να κάνεις απλά call.

4. Προσαρμόσου.

Όταν παίζεις ένα πολύ loose-aggressive στυλ, θα πρέπει να είσαι αρκετά ευέλικτος. Μπορεί να είναι διασκεδαστικός τρόπος, αλλά μπορείς εύκολα να κάνεις λάθος, καθώς θα βρίσκεσαι συχνά σε περίεργα spot. Για παράδειγμα, αν πιστεύω ότι ένας παίκτης είναι καλός, μπορεί να κάνω 3-bet και να κάνω call με φύλλα σχετικά αδύναμα, όπως 7-7 ή ΑΤ. Αντίθετα αν ο αντίπαλος είναι αρκετά tight φυσικά δε θα κάνω call. Οι καλοί παίκτες γνωρίζουν ότι προσπαθώ να τους βάλω σε μια δύσκολη κατάσταση και για αυτό πρέπει να κάνω call με τέτοια φύλλα, για να είναι σωστό το 3bet μου  εξαρχής.

5. Eπιθετικότητα Postflop.

Ας υποθέσουμε ότι κάνεις raise και το button κάνει call, oπότε βρίσκεσαι εκτός θέσης για την υπόλοιπη παρτίδα. Τις περισσότερες φορές θα ποντάρω στο flop, εκτός από boards που έχουν πολλά draws, όπως πχ το , όπου μπορεί να κάνω check/fold. Σε dry flops όπως το K-9-3 θα ποντάρω πιθανότατα σε flop και turn. Είναι καλό να παίζεις περισσότερα flops live παρά online, καθώς τα stacks είναι συχνά πιο deep. Τα καλύτερα board για "2 barrels" είναι τα ζευγαρωμένα όπως πχ το 5-5-4, όταν στο turn εμφανίζεται κάποιο scary card. Αν για παράδειγμα ποντάρω σε αυτό το flop και το turn έρθει K ή Q, θα είναι δύσκολο για τον αντίπαλο να συνεχίσει.

6. Πληρώσου την επιθετικότητά σου

Πιθανότατα πληρώνομαι πολύ περισσότερα από όσο θα έπρεπε τα φύλλα μου. Οι άνθρωποι δεν με πιστεύουν ποτέ καθώς παίζω τόσο loose, επομένως είναι υπέροχο όταν πιάνω κάποιο δυνατό φύλλο. Φυσικά το loose aggressive στυλ, εξαρτάται πολύ από το τραπέζι. Κάποιες φορές είναι εύκολο να παίζεις έτσι, άλλες απλά πρέπει να γίνεις πιο tight. Aν έχεις πολλούς calling stations στο τραπέζι, θα βλέπεις πολλά multiway pots και είναι δυσκολότερο να κερδίσεις. Σε αυτές τις περιπτώσεις καλό είναι να "μειώσεις ταχύτητα" και να περιμένεις για καλά φύλλα.

7. Mερικές φορές δείχνεις ηλίθιος

Αν παίζεις loose aggressive, θα φαίνεσαι ανοήτος ορισμένες φορές. Απλά συμβαίνει. Θα σου κάνουν call σε σημεία που το θεωρούσες αδύνατο. Φυσικά κάποιοι παίκτες θα κάνουν καλά call όταν μπλοφάρεις, αλλά θα πρέπει να εμπιστεύεσαι το ένστικτο και τα reads σου. Παίρνει αρκετό χρόνο για να καταφέρεις να κερδίζεις με αυτό το στυλ, αλλά γενικά μπορείς να κερδίζεις πολλά, αν το κάνεις επιτυχημένα.

8. Μην σταματάς να πιέζεις.

Όταν φτάνεις κοντά στα χρηματικά έπαθλα, πιστεύω ότι πρέπει να παίζεις πιο πιεστικά και να μην σε νοιάζει αν θα αποκλειστείς για ένα μικρό cash. Για να βγάλεις χρήματα, θα πρέπει να κερδίσεις το τουρνουά. Το καλύτερο σημείο για να παίζεις LAG, είναι το bubble και το τελικό τραπέζι. Όσοι δεν έχουν συνηθίσει να παίζουν για πολλά χρήματα, γίνονται πολύ tight και έτσι μπορείς να τους εκμεταλευθείς. Αν τα χρήματα δεν πρόκειται να αλλάξουν τη ζωή σου, θα πρέπει να κυνηγάς μόνο τη νίκη. 

  pokercity.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...