Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Για ακόμα μια φορά στην κορυφή του «Forbes» ο Μπιλ Γκέιτς


Share

O Μπιλ Γκέιτς, συνιδρυτής της Microsoft βρέθηκε για 17η διαδοχική χρονιά στην κορυφή της λίστας του «Forbes» με τους 400 πλουσιότερους Αμερικανούς, με την περιουσία του να ανέρχεται στα 54 δισ. δολάρια, έναντι 50 δισ. δολαρίων της προηγούμενης χρονιάς.


Ακολουθεί ο μεγαλοεπενδυτής Γουόρεν Μπάφετ, με περιουσία 45 δισ. δολαρίων, με την τρίτη θέση να καταλαμβάνει ο Λάρι Έλισον, διευθύνων σύμβουλος της Oracle με περιουσία 27 δισ. δολαρίων.

Στη λίστα του «Forbes» με τους πλουσιότερους Αμερικανούς υπάρχουν και τέσσερις, ελληνικής καταγωγής επιχειρηματίες.

Στην υψηλότερη θέση (238η) βρίσκεται ο Τζον Κατσιματίδης, με περιουσία 1,7 δισ. δολαρίων. Ο κ. Κατσιματίδης είναι ιδιοκτήτης της United Refining Co., εταιρείας με περισσότερα από 370 πρατήρια βενζίνης στις ΗΠΑ. Ο ίδιος δραστηριοποιείται και στο χώρο του real-estate και των σούπερ-μάρκετ.Ακολουθεί ο αυτοδημιούργητος Τζορτζ Αργυρός στην 252η θέση και με περιουσία 1,6 δισ. δολαρίων. Την ελληνική παρουσία συμπληρώνουν ο μεγαλοεπενδυτής Ντιν Μετρόπουλος (στην 332η θέση με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων), ιδιοκτήτης της εταιρείας ιδιωτικού επιχειρηματικού κεφαλαίου Metropoulos & Co., και ο Αλεξάντερ Σπανός (στην 365η θέση και με περιουσία 1,2 δισ. δολαρίων).

Παρά την «αναιμική» ανάκαμψη, η περιουσία των 400 δισεκατομμυριούχων αυξήθηκε κατά 8% φέτος, στο 1,37 τρισ. δολάρια, ένα ποσό που ισοδυναμεί με το ΑΕΠ της Ισπανίας ή του Καναδά.

www.naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...