Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2010

Προσοχή! Επίθεση «clickjacking» εξαπλώνεται στο Facebook

Share

facebook1 Προσοχή! Επίθεση «clickjacking» εξαπλώνεται στο FacebookΜια νέα επίθεση που ενεργοποιείται κάνοντας κλικ, έκανε την εμφάνισή της, η οποία προσβάλλει χιλιάδες χρήστες και εξαπλώνεται σαν τη φωτιά μέσα από την ενημέρωση του status στο προφίλ χρηστών του Facebook.

Η επίθεση πραγματοποιείται με τη μορφή μιας ενημέρωσης του status, η οποία περιέχει έναν υπερσύνδεσμο με τη φράση στα αγγλικά: «Ω θεέ μου, Αυτός ο τύπος το παρατράβηξε με την εκδίκηση την πρώην φίλης του!».
Όπως και με άλλες παρόμοιες επιθέσεις, αφού ο χρήστης κάνει κλικ στο σύνδεσμο, του ζητείται να περάσει από ένα ψεύτικο captcha μηχανισμό, ώστε να μπορέσει να δει το περιεχόμενο της σελίδας.
Το ψευδές captcha ζητά από το χρήστη να κάνει κλικ σε δύο έγχρωμα κουτιά, τα οποία στην πραγματικότητα συνδέονται με τα κουμπιά “Like” και “Share” στο Facebook. Κατά συνέπεια οι χρήστες φαίνεται ότι στο Facebook τους αρέσει η συγκεκριμένη σελίδα και ο «τοίχος» στο προφίλ τους ενημερώνεται με το ίδιο μήνυμα ως status.
Η επίθεση αυτή δε φαίνεται να διαδίδει κακόβουλο λογισμικό, αλλά σίγουρα πρόκειται για spam, προκαλώντας την ενόχληση πολλών χρηστών. Αν κάποιος από σας πέσει θύμα της συγκεκριμένης απάτης, σας συμβουλεύουμε να σβήσετε το συγκεκριμένο μήνυμα από τον «τοίχο» σας, καθώς και το Like που σας ανάγκασε να κάνετε.

http://www.secnews.gr/archives/2897

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...