Πέμπτη 23 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Νας και το ντοκιμαντέρ της ζωής (video)

Share

Ο Στιβ Νας είναι αεικίνητος εντός κι εκτός παρκέ. Την Τρίτη θα προβληθεί από το ESPN ένα δικό του ντοκιμαντέρ πάνω στη θέληση για ζωή και στην ελπίδα, εμπνευσμένο από την αληθινή ιστορία ενός συμπατριώτη του.

Ο Μπάρον Ντέιβις των Κλίπερς είναι προτεινόμενος για ΕΜΜΥ για το «σκληρό» ντοκιμαντέρ «Crips and Bloods: Made in America» το οποίο βοήθησε στην παραγωγή, αλλά δεν είναι ο μόνος που καταπιάνεται με τέτοια θέματα. Ο Στιβ Νας, με τον οποίο έχει γυρίσει και video στο youtube, θα δει την Τρίτη να προβάλλεται από το ESPN το ντοκιμαντέρ, το οποίο σκηνοθέτησε ο ίδιος.

Το εγχείρημά του καταπιάνεται με ένα «δυνατό» θέμα, όπως αυτό της θέλησης για ζωή και την ελπίδα. Κεντρικό πρόσωπο είναι ο Τέρι Φοξ, ένας 21χρονος Καναδός που έχασε το πόδι του από καρκίνο, κάλυψε σε 143 ημέρες τα 2/3 της χώρας τρέχοντας με τεχνητό πόδι, αλλά δεν κατάφερε ποτέ να ολοκληρώσει τον «Μαραθώνιο της Ελπίδας», αφού διεγνώσθη με νέους όγκους και απεβίωσε τον Ιούνιο του 1981.

«Με εξίταρε η μάχη που υπήρχε ανάμεσα στη θέληση αυτού του ταπεινού παιδιού να διώξει από πάνω του τους "προβολείς" την ώρα που όλα όσα αναζητούσε ήταν "χτισμένα" πάνω στην προσοχή» είπε ο Καναδός γκαρντ των Σανς, που ευχήθηκε αυτό το ντοκιμαντέρ «να είναι το πρώτο από πολλά».

http://www.gazzetta.gr/basket/nba/item

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...