Τρίτη 15 Ιουνίου 2010

Το Τόκιο ακριβότερη πόλη στον κόσμο


Share

Το Τόκιο είναι η πόλη με το υψηλότερο κόστος ζωής στον κόσμο για το 2010, κυρίως λόγω του ισχυρού γεν, σύμφωνα με ετήσια έρευνα που δημοσίευσε σήμερα η βρετανική εταιρεία συμβουλευτικών υπηρεσιών ECA.Η Αθήνα έρχεται στην 50η θέση, ενώ καμία πόλη της Βόρειας Αμερικής δεν βρίσκεται στις 25 πρώτες θέσεις. Η Νέα Υόρκη καταλαμβάνει μόλις την 48η θέση.



«Η πτώση του δολαρίου προκάλεσε μία μικρή πτώση στο κόστος ζωής στις περισσότερες πόλεις της Βόρειας Αμερικής», εξηγεί η ECA.

Μεγάλη έκπληξη της έρευνας είναι το Λονδίνο, που για πολλά χρόνια βρισκόταν ανάμεσα στις χώρες με το υψηλότερο κόστος ζωής, ενώ φέτος δεν περιλαμβάνεται στις 50 πρώτες θέσεις λόγω της αδύναμης στερλίνας.

Σύμφωνα με αυτήν την έρευνα, που διενεργήθηκε πριν από την πτώση του ευρώ και βασίζεται στις τιμές αγαθών και υπηρεσιών (κατοικία, τρόφιμα, ένδυση, διασκέδαση κτλ.) σε 400 πόλεις σε όλον τον κόσμο, η ιαπωνική μητρόπολη, το Τόκιο, και η πρωτεύουσα της Νορβηγίας Οσλο είναι οι πιο ακριβές πόλεις του κόσμου. Ακολουθεί η Λουάντα, πρωτεύουσα της Αγκόλας στην τρίτη θέση.

Ακόμα τρεις ιαπωνικές πόλεις --η Ναγκόγια στην 4η θέση, η Γιοκοχάμα στην 5η και η Κόμπε στην 7η-- βρίσκονται στην πρώτη δεκάδα.

«Η αυξομείωση στις ισοτιμίες των νομισμάτων αποτελεί τον πιο σημαντικό παράγοντα για την εξέλιξη του κόστους ζωής», συμπεραίνει η έρευνα.

Η έρευνα διενεργήθηκε μεταξύ του Μαρτίου του 2009 και του Μαρτίου του 2010.

Πηγή : Ναυτεμπορική

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...