Παρασκευή 18 Ιουνίου 2010

Η Γωνιά του Προέδρου

Share

Μετά από αποχή λίγων εβδομάδων λόγω υποχρεώσεων στο εξωτερικό ο Πρόεδρος είναι και πάλι μαζί μας..Δεν πρόκειται για αστείο,είναι γεγονός Κυρίες και Κύριοι..Με ένα καλοκαιρινό,δροσερό άρθρο ανανεώνει την στήλη του










ΚΑΛΩΣ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ
Κοιτάξτε επειδή πολλοί από εσάς -δικαίως- θα υπονοήσουν με τους μορφασμούς του προσώπου τους «σιγά μην κάτσουμε να σε διαβάσουμε εν καιρώ Mundial» θα προσπαθήσω να είμαι σύντομος σε αυτή μας τη συνάντηση στα ιστολογικά μονοπάτια της πόλης αυτής.
Μιας πόλης δύσμοιρης και βασανισμένης «που ήλιο έχει δει αλλά η Moodys της τον παίρνει» (Σας άρεσε; Αν ναι απαγγείλετε το με το ρυθμό του «Αρνάκι άσπρο και παχύ». Αν δε σας άρεσε λυπάμαι που δεν μπορείτε να διακρίνετε τον πόνο ενός άμοιρου περιπατητή που τον χτύπησε ο ήλιος).
Η πόλη μας λοιπόν η Αθήνα σε ρυθμούς Mundial. Οι γνώσεις μου επί μεγάλων λεπτομερειών του είδους είναι μάλλον πενιχρές αλλά είτε σε αποσπάσματα που –κατ’ επιλογήν παρακολουθώ- είτε σε αγώνες ολόκληρους που –κατ’ εξαναγκασμό βλέπω- δεν έχουν μεγάλες συγκινήσεις. Εξαίρεση βέβαια αποτελούν οι αποδόσεις της Εθνικής μας Αντιπροσωπείας που έρχονται σε αντιστοίχιση με το λαϊκό ξεσηκωμό του 2004 και ανεβοκατεβάζουν την εθνική μας λίμπιντο.
Αντίθετα, το μέγα ενδιαφέρον μου έχει κινήσει ένα διαφημιστικό φυλλάδιο ηλεκτρονικού εξοπλισμού που μόλις πρόσφατα έπεσε στα χέρια μου. Το πιο κατάλληλο από τα accessories μου για το «καλοκαίρι 2010 στο χωριό». Γιατί τι άλλο θα υπάρχει στο θέμα αφού ο ασφαλιστής σιγοτραγουδάει, ο γάιδαρος συνεχίζει να μην πετάει και ο Καραμανλής να μη μιλάει (οποιαδήποτε άλλη διάταξη των μερών των παραπάνω δευτερευουσών προτάσεων γίνει από μέρους σας για να θιγεί ο πρώην πρωθυπουργός μας –ο Καραμανλής είναι όχι ο γάιδαρος, μην μπερδευτείτε - θα θεωρηθεί ως καταδικαστέα από την ηθικοπρεπέστατη διεύθυνση σύνταξης) από τη συζήτηση για τα νέα μοντέλα one size and unisex φλας (ελληνιστί σηματοδοτών) στην αγορά.
Πως θα συναγελαστώ στους καφενέδες πίνοντας επί ώρες φραπεδιά α λα παπάρ (καφές φραπέ που έχει δεχτεί 20-25 λίτρα ύδατος επιτραπέζιου για να διαρκεί) αν δεν μπορεί ο κάθε ένας να μου προτείνει τι φλας να βάλω στα πρόβατα μου. Δεν ξέρω αν χρειαστεί να θεσπιστεί και ένας «προβατονόμος» για να τα βάζει σε σειρά. Αναφέρω αυτό το επάγγελμα πρώτος και μάλιστα δημόσια για αν μην μου κλέψει κανείς την ιδέα. Άλλωστε αργά ή γρήγορα όλοι θα μπορείτε να την καταθέσετε στον αρμόδιο φορέα το δημοσίου στο πλαίσιο της ανοιχτής διακυβέρνησης.    
Επειδή, όμως, δεν μπορούν oikaltses να σας αφήνουν χωρίς πνευματική εξάσκηση θέλω να σκεφτούμε ακόμα μία καταπληκτική σελίδα του πολύτιμου έργου για εμάς και τα παιδιά μας «Ελλάς: έργα και ημέρες». Σε λίγο καιρό το blog μας θα συμπληρώσει μία περίοδο ζωής η οποία θα χρήζει επετειακής αναμνήσεως, π.χ. 100 μέρες ικανότητας επιβίωσης στις συνθήκες που προαπαιτούνται ως προϋποθέσεις για να μπορεί κάποιος να γράφει. Μπορούμε να νοικιάσουμε το υποβρύχιο «Παπανικολής» (ξέρετε αυτό που γέρνει) και σαν υποψήφιοι για μόνιμοι τρόφιμοι φρενοκομείου να φωνάζουμε «Είμαστε όλοι μας τρελοί δεν μας φτάνουν οι ψυχίατροι».

Υγ: Δεν χρειάζεται να αναθεματίζετε με περισσή διάθεση την ώρα και τη στιγμή που επανήλθα. Θα έχετε όλη την ώρα να το κάνετε κάθε εβδομάδα αφού δε θα σας ξαναλείψω τόσο.
 Με τιμή ο Πρόεδρος


1 σχόλιο :

  1. Proedre, ektimw to ergo sou. Ftanontas sto telos tou ar8rou sou, tou 2ou kata seira, exw na apodwsw kapoia eysima. Eysima giati ayta pu grafeis, den exeis tin a3iwsi oti einai va8ystoxasta i prwtotypa. Polla apo ayta, isws ta pleista, einai koinoi topooi kai aplws mono, ka8ws ta ek8eteis, ta anasyreis stin epifaneia tis synidisis.

    Skopos tou proedrou, den einai i prosfora newn gnwsewn, alla i voi8eia na syniditopoihsei o anagnwstis twn kaltswn, merika pragmata, pu ta i3ere h ta eixe skeftei, alla den eixe ws twra tin eykairia h tin antoxi na ta stoxastei se oli tin ektasi kai to va8os tous.

    Proedre gia alli mia fora sygxaritiria.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...