Δευτέρα 14 Ιουνίου 2010

Ele-ctronic Vibe

Share


“City without Sex”

  Οι άνδρες γκρινιάζουν ότι εμείς οι γυναίκες παρόλο που σκεφτόμαστε πολύ περισσότερο από αυτούς το σεξ (και αυτό σας το επιβεβαιώνω δημοσίως εγώ προσωπικά, άσχετα αν όλες το αρνούνται) δύσκολα πλέον το υλοποιούμε, στη συχνότητα που εκείνοι επιθυμούν.



  Σε όλο αυτό το attitude που τελευταία τείνει να επικρατήσει, κυρίαρχο ρόλο παίζουν οι τηλεοπτικές σειρές, οι ταινίες, το μάρκετινγκ και τα πρότυπα τα οποία προωθούν. Για παράδειγμα, στην Αμερική παίζεται η δημοφιλής σειρά “30 Rock” στην οποία οι γυναίκες καταβροχθίζουν χάμπουργκερ χωρίς ενοχές και κάνουν δίαιτα κυρίως στο σεξ. Εγκράτεια, αποχή, νηστεία: τρεις εναλλακτικές ελληνικές λέξεις για τη μία αγγλική που χαρακτηρίζει τέτοιου είδους γυναίκες: abstinence. Η πρωταγωνίστρια είναι μια πολυάσχολη και ανέραστη κειμενογράφος που όταν η φίλη της τη ρωτάει πώς είναι το σεξ με το αγόρι της αυτή απαντάει: «Γρήγορο και μόνο τα Σάββατα. Τέλειο». Αυτή η ατάκα είναι μαχαίρι στην καρδιά για κάθε ετεροφυλόφιλο άνδρα μιας και όλοι ξέρουμε πόσο επηρεάζονται οι γυναίκες από κάτι τέτοιες φεμινιστικές μαλακιούλες και πράττουν τα ίδια. Είναι οδυνηρά ξεκάθαρο ότι το σεξ είναι από τα τελευταία πράγματα που σκέφτονται οι γυναίκες (και σ’ αυτό συμβάλλει η προώθηση τέτοιας «στάσης» απέναντι στο συγκεκριμένο θέμα σε ταινίες όπως Οι Γυναίκες, Απλώς δεν σε γουστάρει, η Πρόταση κτλ).
  Αντανακλούν, λοιπόν, την πραγματικότητα αυτές οι ανεραστικές (και ενίοτε σαχλές) δημοφιλείς ταινίες και σειρές, ή δημιουργούν κίβδηλες εντυπώσεις? Τι μπορεί να μεσολάβησε και να σάρωσε τη γυναικεία λίμπιντο τα τελευταία χρόνια? Μήπως όλη αυτή η υστερία με το Sex and the City ήταν υπερβολική και άλλαξε το DNA μας? Βλέπουμε πως οι γυναίκες ακολουθούν άθελά τους το δρόμο που χάραξε η Λυσιστράτη, αφού έχουν πλέον κυριαρχική θέση στο κοινωνικό στερέωμα και είναι πιο αυτοελεγχόμενα όντα από τους άνδρες.  Μέσα, λοιπόν, σε αυτόν τον αγώνα δρόμου της μετα-φεμινιστικής ταχύτητας, το σεξ χάνει την πρωτιά. Πρώτα η καριέρα, μετά η οικογένεια ή η σχέση, οι φίλοι, η γυμναστική, η κοινωνική ζωή και τελευταίο και καταϊδρωμένο… το σεξ. Γίνεται, λοιπόν, γρήγορα και μόνο το Σάββατο. Τέλειο. Είναι…? (εγώ λέω πως όχι…)
  Πλέον οι γυναίκες το διεκδικούν μ’ άλλον τρόπο. Έχουν αντικαταστήσει το φλερτ και την προσωπική επαφή με το να κάθονται μπροστά από τον υπολογιστή τους και να ψάχνονται σε sites γνωριμιών και βλακείες. Είναι η νέα τάση την οποία πρεσβεύουν γυναίκες οι οποίες βαριούνται το σεξ με τον σύντροφό τους αλλά δεν θέλουν να χωρίσουν ακριβώς επειδή το σεξ δεν είναι τόσο σημαντικό. Εκτονώνονται, λοιπόν, με το να βρίσουν κάποιον «περαστικό» από τις ιστοσελίδες.
  Εδώ ανακάμπτει και το μέγα ερώτημα: «Αν οι γυναίκες δεν θέλουν σεξ τότε τι θέλουν?». Σίγουρα όλοι καταλαβαίνουμε πως αυτό είναι αδύνατον, δε μπορεί να μην το θέλουν. Αλλιώς θα είχε σταματήσει και ο πλανήτης να γυρίζει. Ίσως απλά να το θέλουν αλλιώς, και αυτό το πώς δυστυχώς εναπόκειται να λυθεί από τους άνδρες (ναι ναι ξέρω…όλα εσείς…).
  Εγώ, λοιπόν, προτείνω πως είναι καλό να μην παίρνουμε τοις μετρητοίς τέτοιου τύπου ηρωίδες και πρότυπα διότι μπαίνουμε στο τριπάκι να σκεφτόμαστε τελείως ανάποδα και να εμποδίζουμε τις πραγματικές μας επιθυμίες.
  So babies, sex you up…
~Ele~
14/6/2010

2 σχόλια :

  1. Poly wraio kai ayto to ar8ro ele!

    Agorines, min apogoiteyeste, an dn mporeite na tin ri3ete, piaste tis tin kouventa kai peite tis se kapoia fasi: 3ereis poia einai i diafore meta3y sex k syzitisis? -oxi! - 8es na pame spiti mu na to syzitisume? EEE? Ele 8a peftes :P ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Agaphte Badstuber nomizw pws o tropos pou proteineis einai idanikos g na lunontai tetoiou eidous provlhmata. ti kalutero apo to na pernas ap ta logia sthn pra3h..?
    Ta sevh mou
    ~Ele~

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...