Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ελληνίδα στα 50 πιο δυνατά επιχειρηματικά μυαλά του κόσμου

Λένε ότι πίσω από έναν επιτυχημένο άνδρα κρύβεται μια πολύ δυνατήγυναίκα…υπάρχουν όμως 50 γυναίκες που δεν τους αρέσει να κρύβονται πίσωαπό τον άνδρα τους αλλά πίσω από ένα τεράστιο γραφείο, συνήθως αυτό τηςδιευθύντριας ενός διεθνούς κολοσσού.

Το Fortune γνωστό οικονομικό περιοδικό, έβγαλε και φέτος τις λίστες τουμε τις πιο επιτυχημένες γυναίκες. Μέσα σε αυτές είναι και η ΤζίναΔρόσος, με ελληνική καταγωγή!


Το τοπ 10 είναι:

1. Indra Nooyi



Για πέμπτη συνεχή χρονιά στο νούμερο ένα, η Πρόεδρος και CEO της PepsiCo με κέρδη 60 δισεκατομμύρια αυτόν τον χρόνο.

2. Irene Rosenfeld




Η διαδικασία αγοράς της Cadbury άφησε όλον τον επιχειρηματικό κόσμο μεκομμένη την ανάσα, και η Rosenfeld ικανοποιημένους τους επενδυτές της.

3. Patricia Woertz



Η μεγαλύτερη εταιρεία που μετατρέπει αγροτικές παραγωγές σε φαγώσιμακαι χημικά, πρέπει να  ευχαριστεί την Woertz για το άλμα της εταιρικήςτης μετοχής.

4. Angela Braly



Πρόεδρος και CEO της μεγαλύτερης Αμερικάνικης ασφαλιστικής.

5.Andrea Jung



Πρόεδρος και CEO της εταιρείας καλλυντικών AVON. Στα συμβούλια της Apple και της GE.

6. Oprah Winfrey



Επαγγελματίας και τελειομανής εδώ και 25 χρόνια, πλέον θα ειναι καιιδιοκτήτρια τηλεοπτικού σταθμού του ΟWN (Oprah Winfrey Network)

7. Ellen Kullman



Πρόεδρος και CEO της Dupont της εταιρείας που έχει πατεντάρει τα Teflon και τις επιφάνειες Corian.

8. Ginni Rometty



Senior Αντιπρόεδρος της IBM. Φήμες λένε οτι στην ουσία έχει γίνει ήδη πρόδερος μετά την εκπληκτική της πορεία.

9. Ursula Burns




Πρόεδρος και CEO της Xerox. Ξεκίνησε στην εταιρεία ως άμμισθηεκπαιδευόμενη.Αυτό και μόνο φτάνει να πείσει για τις ικανότητες της.

10. Carol Bartz



Πρόεδρος και CEO της Yahoo. Μετά από ενάμισι χρόνο στην θέση η καρέκλα της τρίζει.

Η Ελληνίδα Τζίνα Δρόσος στο Νο 39



Στο νούμερο 39 η δική μας Virginia (Gina) Coleman Drosos. GroupPresident του τμήματος ομορφιάς, εδώ και λίγα χρόνια, είναι μιαπολυτάλαντη 47χρονη γυναίκα με δύο παιδιά 4 και 6 χρονών. Έχειτελειώσει τo Terry Business School του Πανεπιστημίου της Georgia και τοMBA της είναι από το Wharton School του Πανεπιστημίου της Πενσυλβάνιατο 1987, ενώ είχε ήδη ξεκινήσει να δουλεύει για την εταιρείαProcter&Gamble από το 1986 ως θερινή άμισθη εκπαιδευόμενη. Μέσα σεμερικά χρόνια κατάφερε να γίνει marketing director της εταιρείας καιτώρα πλέον απολαμβάνει μια θέση στα πολύ υψηλά στρώματα της Procter& Gamble.

Έλληνας και ο αντιπρόεδρος της P&G



Όπως φαίνεται η Procter & Gamble αγαπάει τους Έλληνες μιας και έναςεκ των Αντιπροέδρων στην κεφαλή της εταιρείας είναι ο ΔημήτρηςΠαναγιωτόπουλος ο οποίος διαχειρίζεται το μισό των παγκόσμιων πωλήσεωντης εταιρείας.

http://www.gossipadiko.com/2010/09/50_30.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...