Παρασκευή, 1 Οκτωβρίου 2010

Σε δίαιτα και πλαστικές επεμβάσεις οι μισές έφηβες

Σοκ προκαλεί έρευνα σχετικά μ
ε την εικόνα που έχουν οι έφηβες Βρετανίδες για την εμφάνισή τους.
Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν 1.000 κοπέλες, ηλικίας επτά έως 21 ετών, επικεντρώθηκε σε ζητήματα όπως το αλκοόλ, οι διατροφικές διαταραχές, οι πλαστικές επεμβάσεις, η σεξουαλικότητα και η γενικότερη εικόνα που έχουν για το σώμα τους.

Τα ευρήματα είναι ιδιαίτερα ανησυχητικά, καθώς η επιθυμία για ένα αδύνατο σώμα ξεκινά από την ηλικία των 10 ετών, με το 42% των κοριτσιών 11 με 16 ετών να περιορίζει το..φαγητό του για να μην
πάρει καθόλου βάρος.
Όσον αφορά στην πλαστική χειρουργική, το 24% των κοριτσιών από 16 μέχρι 21 ετών απάντησε ότι θα έκανε κάποια επέμβαση για να βελτιώσει την εμφάνισή του.
Φαίνεται ότι «ορόσημο» στην αλλαγή της άποψης που έχουν για το σώμα τους είναι η ηλικία των 10 ετών, καθώς από τα 7 μέχρι τα 11 μόλις το 2% των κοριτσιών είναι δυσαρεστημένο με την εμφάνισή του, ενώ από τα 11 έως τα 16 το ίδιο ποσοστό ανεβαίνει στο 11%.
Ενδιαφέρον προκαλούν και οι διασημότητες που αποτελούν τα πρότυπα για τα κορίτσια.
Πρώτη στις προτιμήσεις έρχεται η τραγουδίστρια των «Girls Aloud», Cheryl Cole, ενώ στην ίδια λίστα βρίσκεται και η Katie Price, ευρύτερα γνωστή ως «Jordan». Μόλις μία στις δέκα διάλεξε την Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, Michelle Obama, ή τις Ολυμπιονίκες αθλήτριες Kelly Holmes και Rebecca Adlington.

http://dinatos.blogspot.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...