Τετάρτη 29 Σεπτεμβρίου 2010

MΟΒΥ ΟΙ ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

 by Musicholic

Ο Richard  Melville Hall κατά κόσμο Μoby γεννήθηκε  στις  11 Σεπτεμβρίου του 1965 στο Ηarlem  μια φτωχή γειτονιά της Νέας Υόρκης και έμελλε να σημαδέψει τη παγκόσμια μουσική.Αν προσπαθήσουμε να κατατάξουμε τη μουσική του σε ένα είδος θα αποτύχουμε  παταγωδώς καθώς η μουσική του Μoby έχει στοιχεία από dance,pop rock,ambient,alternative rock,electronica και techno.O Moby σε κάθε μια απο τις δισκογραφικές δουλειές του οι οποίες ξεπερνούν τις 15 προσπαθεί να δίνει στο κοινό εναν διαφορετικό ήχο.
Στα πρώτα χρόνια της καριέρας του θα κυκλοφορήσει τρια  lp  το ‘’Moby’’ to 1992, το ‘’Ambient’’ και το  ‘’Εarly  Undergroun’’ το 1993 που χαρακτηρίζονται απο τον ηλεκτρονικό ήχο τους.Tα επόμενα χρόνια θα κυκλοφορήσει μερικούς ακόμη δίσκους το EP ‘’Move’’ και το lp ‘’Everything Is Wrong’’το 1995 καθώς και το ‘’Bring Back My Happiness’’.
1996 και ο Moby κυκλοφορεί το single ‘’Come On Baby’’καθώς και δυο ολοκληρωμένες δουλειές το ‘’Animal Rights’’ και το ‘’Little Idiot’’ .Το 1997 κυκλοφορεί ακόμη ενα album το ‘’I Like to Score’’ το τελυταίο δίσκο πρίν γνωρίσει την επιτυχία και την καθολική αναγνώριση.
1999 η ώρα της επιτυχίας για τον Μοby που κυκλοφορεί το ‘’Play’’ ενα δίσκο που θα μπορούσε  εύκολα να χαρακτηριστεί best of καθώς και τα 18 κομμάτια που περιέχει θα γνωρίσουν μεγάλη επιτυχία το κομμάτι που θα σημαδέψει το δίσκο είναι το ‘’Porcelain’’ το οποίο θα γίνει το soundtrack της ταινίας ‘’Η Παραλία’’το κομμάτι θα κυκλοφορήσει κι ως single το 2000 και θα γνωρίσει τεράστια εμπορική επιτυχία.Eκτός του ‘’Porcelain’’ χαρακτηριστικά κομμάτια του δίσκου είναι το ‘’Why Does My Heart Feel So Bad’’,’’Everloving’’και το ΄΄Natural Blues’’.
2002 και σαν συνέχεια του ‘’Play’’ o Moby κυκλοφορεί εναν ακόμη εξαιρετικό δίσκο το ‘’18’’ που περιέχει κομμάτια οπως το’’We Are All Made Off Stars’’,’’Extreme Ways’’και το ‘’18΄΄ o δίσκος θα φτάσει στο νούμερο ενα των αμερικάνικων charts.
Στα χρόνια που ακολουθούν ο Μoby θα διασκευάσει κομμάτια όπως το ‘’creep’’ των Radiohead και θα κάνει συνεργασίες με jazz καλλιτέχνες συνεχίζοντας τους πειραματισμούς στη μουσική του.
2005 και ο Μοby κυκλοφορεί το ‘’Hotel’’ ενα cd που σου προκαλεί με τα τραγούδια του ένα πλόυτο συναισθημάτων και μια ονειρική και ταξιδιάρικη διάθεση.Το album περιέχει το δυνατό ‘’Lift  Me Up’’και τα εκπληκτικά ‘’Where You End’’ και ‘’Dream About Me’’.
2008 και το come back του Μoby είναι εξαιρετικά δυναμικό το album ‘’Last Night’’ έχει ενα και μοναδικό σκοπό να σε κάνει να χορεύεις, το ‘’Disco Lies’’ και το ‘’I’m in Love’’ είναι τα κομμάτια που θα ξεχωρίσουν.Την επόμενη χρονιά ο Μoby πιστός στις συνήθειες του  κυκλοφορεί εναν εντελώς διαφορετικό δίσκο που έχει ως κύριο χαρακτηριστικό του τη μελωδικότητα και τον προβληματισμό που προκύπτει απο τα τραγούδια του απο το ‘’Wait For Me’’ θα ξεχωρίσουν τα ‘’Mistake’’,’’Pale Horses’’και το ‘’Wait For Me’’.
O Moby εκτός της πλούσιας δισκογραφικής δουλειάς του έχει και τεράστιο φιλανθρωπικό έργο και κοινωνική ευαισθησία έχοντας εναντιωθεί ανοιχτά στην εξωτερικη πολιτική  του Bush αποκαλώντας τον  σε συναυλία φονιά και ηλίθιο.Ο Μοby μένοντας απλός και μετά την επιτυχία που γνώρισε είχε δηλώσει στο περιοδικό ‘’Noise’’πως χάρηκε που ο κόσμος δείχνει ανταπόκριση στη δουλειά του και πως τώρα που έχει χρήματα μπορεί να κερνάει τους φίλους του φαγητό όταν βγαίνουν.
Ο Moby έχει κερδίσει 5 βραβεία Grammy και πολλά Βrit awards για το καλυτερο album ηλεκτρονικής μουσικής  και για το καλύτερο video clip.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...