Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

Μπόνους Ζωής

Απλοί τρόποι για να χαρίσεις τουλάχιστον 10 χρόνια στη ζωή σου - και ζωή στα χρόνια σου. Θα την πάρεις που θα την πάρεις αργά τη σύνταξη, φρόντισε να τους την παίρνεις για καιρό, όπως συμβουλεύει το περιοδικό ΄Playboy΄.
Γλυκιά(;) Ζωή
Αν κάτι αναμένεται να μειώσει το προσδόκιμο ζωής για πρώτη φορά μετά από δεκαετίες, αυτό είναι η παχυσαρκία. Και μολονότι οι περισσότεροι θεωρούν υπεύθυνη τη λήψη λίπους, στην πραγματικότητα είναι η ζάχαρη που φέρει τις μεγαλύτερες ευθύνες. Κατά μέσο όρο το 20% των θερμίδων που λαμβάνει ο οργανισμός προέρχεται ν. από αυτήν, κυρίως μέσω αναψυκτικών. Μάλιστα, σε αντίθεση με το λίπος, η ζάχαρη δεν ικανοποιεί το αίσθημα της πείνας. Όχι μόνο θα πάρεις τις θερμίδες, δηλαδή, αλλά και θα ξαναφάς!
Γέλιο ευφραίνει καρδίαν
Τα 100 με 200 γέλια (εξαρτάται, βέβαια, από τον άνθρωπο) ισοδυναμούν για την καρδιά με δέκα λεπτά τζόκινγκ. Πιθανή εφαρμογή εμπερικλείει το ρίσκο να χαρακτηριστείς χάχας, αλλά, ως γνωστόν, γελάει καλύτερα όποιος γελάει τελευταίος. ί
Μέτρον αλκοολικόν άριστον
Τα οφέλη της μετριοπαθούς κατανάλωσης αλκοόλ έχουν πολλάκις αποδειχτεί. Ποια λογίζεται ως μετριοπαθής κατανάλωση; Ένα με δύο ποτήρια κρασιού την ημέρα. Για ποτά με μεγαλύτερη αλκοολική δύναμη η «συνιστώμενη» ημερήσια ποσότητα είναι μικρότερη. Σε περίπτωση που υπερβάλλει, τα όποια πλεονεκτήματα δεν ακυρώνονται, αλλά είναι αμφίβολο κατά πόσο το συκώτι σου θα σε αφήσει να τα χαρείς. Όποιοι, τώρα, δεν πίνουν καθόλου καλώς πράττουν, δε μειονεκτούν πουθενά. Διαφορετικά, θα μοίραζαν μπίρες στα νηπιαγωγεία…
Ο ύπνος τρέφει τα παιδιά
Η έλλειψη ύπνου προκαλεί στρες, αυξάνει το αίσθημα της πείνας, μειώνει την εγκεφαλική λειτουργία και οδηγεί μέχρι και σε ψυχολογικές διαταραχές. Όλα αυτά, εκτός του ότι θα συντομεύσουν το βίο σου, θα τον κάνουν και αβίωτο. Οπότε, κοιμήσου εσύ καλού κακού οχτώ ωρίτσες.


Η πηγή της ζωής
Το 16ο αιώνα ο Ισπανός Juan Ponce de Leon πρόσθεσε το όνομά του στη λίστα εκείνων που έψαχναν για την Πηγή της Ζωής, το νερό της οποίας υποτίθεται ότι χαρίζει την αθανασία. Λίγο καιρό αργότερα απεδήμησεν εις Κύριον. Άρα, ή που δεν τη βρήκε ή που τη βρήκε και το κράτησε μυστικό. Σε κάθε περίπτωση, μην ελπίζεις.

Λίγο πιο κοντά
Οι άνθρωποι με συναισθηματικούς δεσμούς πάσης φύσεως είναι πιο χαρούμενοι, πιο ξέγνοιαστοι και ως εκ τούτου υγιέστεροι. Αποτέλεσμα; Ζουν παραπάνω (και καλύτερα). Για το σεξ, να μην τα ξαναλέμε - ωφελεί την καρδιά, κόβει χρόνια από την εμφάνιση, χαρίζει καλύτερο ύπνο και σε υψηλή συχνότητα αυξάνει το προσδόκιμο ζωής μέχρι και εφτά χρόνια (τα ξαναείπαμε...).

Χαλαρά χαλαρά
Το άγχος σκοτώνει. Η δε διαχείρισή του συνιστά μεγάλη ταλαιπωρία για τον οργανισμό. Το χρόνιο στρες «σιγοκαίει» τον εγκέφαλο, μεγιστοποιεί τις πιθανότητες για Αλτσχάιμερ και αυξάνει την αποθήκευση λίπους στο σώμα. Βρες χρόνο μέσα στη μέρα για να αντιμετωπίσει όλους εκείνους τους στρεσογόνους παράγοντες είτε ασκούμενος είτε διαλογιζόμενος είτε λύνοντας σουντόκου είτε δέρνοντάς τους αλύπητα είτε βλέποντας τηλεόραση (όχι τον Αυτιά, όχι δελτία ειδήσεων, όχι τα ευρωπαϊκά παιχνίδια του Ολυμπιακού, όχι talk show με καλεσμένους την Κανέλλη ή τον Άδωνι, όχι... δεγαμ***αι, ξέχνα την τηλεόραση!).
Εκδρομή στο πράσινο
Βρετανοί επιστήμονες που μελέτησαν τα αίτια θανάτου σε 20.000 άτομα κατέληξαν στο συμπέρασμα πως όσοι δεν κάπνιζαν, έτρωγαν ημερησίως 5 μερίδες φρούτα και λαχανικά και έπιναν μετριοπαθώς έζησαν κατά μέσο όρο 14 χρόνια παραπάνω από τους υπόλοιπους.
Βιος αερόβιος
Έρευνες στη Φιλανδία έδειξαν πως το ποσοστό ατόμων που κάνουν αεροβική γυμναστική είναι 2,75 φορές μικρότερο από εκείνων που δεν καταφεύγουν σε άσκηση αυτού του είδους, κι αυτό γιατί η αεροβική μειώνει τις πιθανότητες θανάτου από φυσικά αίτια. Γρήγορα στο ποδήλατο ή στο διάδρομο, λοιπόν. Διάδρομος Run Personal by Technogym
www.technogym.com

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...