Σάββατο 2 Οκτωβρίου 2010

World of Warcraft Cataclysm: Τελευταία νέα

Το δημοφιλέστερο MMORPG αλλάζει και υπόσχεται πολλά με το τελευταίο του expansion.
Με το World of Warcraft: Cataclysm, η Βlizzard Entertainment έχει σκοπό να κάνει ριζικές αλλαγές στο MMORPG της. Όπως μαρτυρά και ο τίτλος του expansion, κατακλυσμός αναμένεται να συγκλονίσει τα θεμέλια του Αzeroth, κάνοντας τις περιοχές που παίρνατε XP με τις ώρες, εντελώς αγνώριστες.

Αυτό το «ρετουσάρισμα» μπορεί να θεωρηθεί και ως πρωτότυπο, αν σκεφτεί κανείς πως η δημιουργία (για τρίτη φορά) ενός νησιού ή περιοχής θα ήταν... ξαναζεσταμένο φαγητό για τους παίκτες του WoW. Οι δημιουργοί του παιχνιδιού έδωσαν μεγάλη βάση σε κάθε λεπτομέρεια και φρόντισαν να κάνουν τόσες αλλαγές, όσες χρειάζεται για να…ξαναζωντανέψουν το παιχνίδι.

Σενάριο

Μετά την πτώση του Lich King, η τάξη στον κόσμο του Azeroth αποκαταστάθηκε. Τώρα όμως, μία ξεχασμένη στον χρόνο απειλή έρχεται να αλλάξει το σκηνικό. Ο διεφθαρμένος Deathwing the Destroyer, ένας από τους πέντε Aspect Dragons, αναρρώνει στην ισόβια φυλακή του, μετά την τελευταία μάχη που έδωσε ενάντια στο Azeroth πριν από χιλιάδες χρόνια. Τα δεσμά όμως που τον κρατούν σπάνε και τότε βρίσκει την ευκαιρία να εξαπολύσει για μια ακόμη φορά τις καταστροφικές δυνάμεις του εναντίον του κόσμου. Πύρινη φωτιά καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά της και ο κατακλυσμός αλλάζει το Azeroth για πάντα. Ο κόσμος του World of Warcraft δεν θα είναι ποτέ πια ο ίδιος. Η νέα απειλή είναι ο οργισμένος Deathwing, και οι νέες φυλές των worgen και των goblins συμμαχούν με αυτές των Alliance και Horde αντίστοιχα, για να πολεμήσουν τον μαινόμενο δράκο πριν καταστρέψει τελείως τον κόσμο.

Νέα στοιχεία
Παρόλο που το expansion είναι ακόμα σε beta έκδοση, γνωρίζουμε ήδη ότι θα έχουμε αλλαγές στο User Interface και συγκεκριμένα σε όλα τα μενού, από το spellbook και το talent tree, μέχρι το in-game chat και το Guild Menu. Έχει δοθεί αρκετή προσοχή στο Dungeon Finder, κάτι που κάνει την εύρεση παικτών πολύ ευκολότερη. Έτσι, τα daily emblems θα γίνονται δικά σας σε πολύ λιγότερο χρόνο. Μια που μιλάμε για daily emblems, στο Cataclysm θα έχετε τη δυνατότητα τα Emblems of Frost και τα Emblems of Triumph να τα πουλήσετε με ένα σεβαστό ποσό gold ως αντάλλαγμα.

Μέγιστο Level στα 85

Το πιο ενδιαφέρον χαρακτηριστικό είναι ότι θα μπορείτε να ανεβάσετε τον χαρακτήρα σας μέχρι το level 85, από το 80 που είναι μέχρι στιγμής το μέγιστο. Μπορεί να ακούγονται λίγα τα level αλλά σίγουρα δεν είναι, καθώς οι προγραμματιστές της Blizzard φρόντισαν να βάλουν 3.000 καινούργια quests και να κάνουν το έργο όσων θέλουν να levelάρουν γρήγορα, πολύ πιο δύσκολο.

Βέβαια δεν είναι απαραίτητο να ολοκληρώσετε όλα τα quests για να πάτε στο Level 85 αλλά σίγουρα θα χρειαστείτε έναν αρκετά μεγάλο αριθμό. Φανταστείτε ότι στο προηγούμενο expansion που είχε 1.000 quests, χρειαζόσασταν περίπου τα μισά για να ανεβείτε στο level 80. Αν το σκεφτούμε αναλογικά, μπορούμε να καταλάβουμε ότι θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να πάρουμε level, καθώς θα χρειάζονται περισσότερα quests από πριν. Ένα πράγμα είναι σίγουρο, στο Cataclysm θα απολαύσετε το leveling του χαρακτήρα σας.

Νέα Races

Η Blizzard, όπως έχει γνωστοποιήσει εδώ και καιρό, θα εισάγει στο παιχνίδι δύο νέα races, ένα για κάθε φατρία. Τα Worgen για την Alliance και τα Goblins για την Horde. Δυστυχώς δεν θα έχουμε νέο hero class, όμως η παρουσία των δύο νέων races θα κρατήσει το ενδιαφέρον σε υψηλά επίπεδα. Τα πρώτα quests σε κάθε race αξίζουν την προσοχή σας, καθώς θα αναφέρονται κυρίως στην ιστορία τους αλλά και στο μέλλον των races αυτών. Οι δημιουργοί έχουν δώσει αρκετά μεγάλη βαρύτητα σε αυτόν τον τομέα του παιχνιδιού.

Worgen
Το νέο Alliance race με την... πιασάρικη όψη, έχει κεντρίσει ήδη το ενδιαφέρον αρκετών οπαδών του παιχνιδιού. Η περιοχή που θα τα βρείτε θα είναι η Gilneas, νότια του Silverpine Forest. Η καταγωγή τους είναι αδιευκρίνιστη, όμως τα πρώτα quests που θα κάνετε ως worgen θα σας λύσουν όλες τις απορίες σχετικά με αυτή. Όλα ξεκίνησαν όταν μια μεταδιδόμενη με το αίμα ασθένεια εξαπλώθηκε στην περιοχή, η οποία μετέτρεπε τους ανθρώπους σε λυκανθρώπους. Με λίγα λόγια, worgen είναι άνθρωπος (human) που έχει την ικανότητα να παίρνει τη μορφή λυκανθρώπου εξαπολύοντας τη δύναμή του και να ξαναγίνεται άνθρωπος όποτε αυτός το θελήσει.

Όπως κάθε race, έτσι και αυτό θα έχει τις αποκλειστικά δικές του ικανότητες (racial abilities). Darkflight, Viciousness, Aberration, Flayer και Two Forms είναι αυτές που θα το πλαισιώνουν. Με το Darkflight θα μπορείτε να αυξήσετε την ταχύτητά σας κατά 70%, με το Viciousness θα έχετε 1% περισσότερη πιθανότητα ένα χτύπημά σας στον εχθρό να είναι critical, ενώ με το Aberration θα μειώνετε τη διάρκεια των spells που έχουνε ρίξει πάνω σας. Το Flayer θα σας δίνει τη δυνατότητα να κάνετε πιο γρήγορα skinning (profession) και τέλος το Two Forms θα είναι αυτό που θα σας μετατρέπει από worgen σε άνθρωπο και το αντίθετο.

Πέρα όμως από τα racial abilities που σίγουρα κάνουν τα worgen πολύ δελεαστικά, πρέπει να αναφέρουμε και τις classes στις οποίες θα είναι διαθέσιμα τα worgen. Θα έχετε λοιπόν να επιλέξετε ανάμεσα σε Death knight, Druid, Hunter, Mage, Priest, Rogue, Warlock και Warrior. Σίγουρα θα πρέπει να περιμένετε το παιχνίδι για να δείτε ποιες από αυτές θα είναι πιο ενδιαφέροντες.

Goblins
Τα goblins θα είναι το νέο Horde race και απ' ό,τι μπορείτε να καταλάβετε, θα είναι οι «κοντοί» της παρέας. Αρχικά ήταν σκλάβοι των trolls στο νησί Kaezan, όμως μετά από αγώνα, τα πολυμήχανα goblins κατάφεραν να ελευθερωθούν από τη σκλαβιά και να κάνουν την Kaezan σπίτι τους. Η ένταξή τους στη φατρία των Horde έγινε όταν άρχισαν να δέχονται επιθέσεις από την Alliance. Τα racial abilities των goblins σίγουρα θα τα βρείτε πολύ ενδιαφέροντα: Συγκεκριμένα πρόκειται για τα Rocket Jump, Rocket Barrage, Time is Money, Best Deals Anywhere, Pack Hobgoblin και Better Living through Chemistry.

Το Rocket Jump θα ενεργοποιεί έναν πύραυλο στη ζώνη σας και θα σας δίνει στιγμιαία ώθηση μπροστά. Με το Rocket Barrage θα εκτοξεύετε πυραύλους στον εχθρό προκαλώντας του σεβαστή ποσότητα ζημιάς. Το Time is Money σας μειώνει κατά 1% την ταχύτητα με την οποία χρησιμοποιείτε τα spells, το Best Deals Anywhere θα σας δίνει την καλύτερη έκπτωση σε ότι αγοράσετε, ενώ το με Pack Hobgoblin θα μπορείτε όποτε θέλετε να καλέσετε έναν υπηρέτη ο οποίος θα είναι η προσωπική σας τράπεζα. Τέλος, το Better Living through Chemistry θα σας δίνει 15 πόντους στο skill του επαγγέλματος Alchemy.

Οι classes που θα μπορείτε να διαλέξετε ως goblin είναι Death knight, Hunter, Mage, Priest, Rogue, Shaman, Warlock και Warrior. Υπάρχουν δηλαδή ίδιες επιλογές με τα worgen, οπότε εδώ καλείται να αποδειχτεί στην πράξη ποιος είναι ο καλύτερος. Αυτές οι δύο classes αναμένεται να «κλέψουν» την προσοχή και να αντιστρέψουν τα δεδομένα σε πολλούς servers από άποψη αναλογιών Horde και Alliance.

Νέες περιοχές και αλλαγές στον κόσμο
Μετά την επίθεση του Deathwing, ο κόσμος θα αλλάξει δραστικά, σε σημείο που μερικές περιοχές θα δυσκολευτείτε πλέον να τις αναγνωρίσετε. Σημαντικό στοιχείο είναι ότι πλέον θα έχετε την ικανότητα να πετάτε πάνω από όλο το Azeroth, ενώ θα έχουμε και την εμφάνιση μίας υποθαλάσσιας περιοχής, της Deepholm. Άλλες περιοχές που θα δούμε στο expansion, είτε καινούργιες είτε παλιές και αλλαγμένες, είναι η Gilneas, η Kezan, τα Lost Isles, το Mount Hyjal, τα Twilight Highlands, το Uldum και η Vashj’ir.

Αρκετές αλλαγές θα δείτε στην Orgrimar, στη Stormwind αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις. Πιο συγκεκριμένα, η Orgrimar θα ενισχυθεί με μέταλλο στα πιο πολλά κτίρια και πολλές περιοχές μέσα σε αυτή θα αλλάξουν. Η Stormwind από την άλλη θα έχει ένα μέρος της κατεστραμμένο, ενώ μία λίμνη και ένα νεκροταφείο θα προστεθούν σε αυτή. Δεν θα είναι βέβαια αυτές οι μόνες διαφορές, καθώς κάνοντας μία βόλτα σε όλες αυτές τις πόλεις, θα εκπλαγείτε από το πόσο έχουν αλλάξει σε κάθε λεπτομέρεια.

Νέα Dungeons, Raids και νέες περιοχές PvP

Τα Blackrock Caverns, Grim Batol, Halls of Origination, The Stonecore, Throne of Tides και Skywall θα είναι μερικά από τα καινούργια dungeons από τα οποία θα έχετε τη δυνατότητα να μαζέψετε τα emblems σας από το 80 έως το 85 level. Το Grim Batol υπάρχει ήδη σαν περιοχή στα Wetlands και το dungeon θα είναι μέσα σε ένα οχυρό, που αυτή την στιγμή δεν είναι προσβάσιμο. Το Throne of Tides, απ' ότι λένε οι αναφορές, θα είναι το πρώτο καινούργιο dungeon στο οποίο θα έχετε πρόσβαση στο level 80.

Στον τομέα των raids, δύο instances θα κάνουν την εισαγωγή τους στο παιχνίδι, το Bastion of Twilight και το Blackwing Descent. Σε αυτά θα μπορείτε να κάνετε επιδρομή, είτε με 10 είτε με 25 παίκτες. Το Bastion of Twilight θα αποτελείται από πέντε bosses και θα έχει και ένα προαιρετικό boss στο heroic difficulty. To Blackwing Descent, από τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, θα αποτελείται από ένα μόνο boss, τον Nefarian.

Σίγουρα θα υπάρξουν patches που θα προσθέσουν και άλλα dungeon και raids μετά την κυκλοφορία του Cataclysm. Σημαντικό είναι να τονίσουμε ότι στο Cataclysm τα 10man raids με τα 25man raids θα έχουν το ίδιο loot και ο παίκτης θα μπορεί να συνεχίσει το raid του από εκεί που το σταμάτησε, με όποιο group θέλει. Στο PvP από την άλλη, θα υπάρχουν δύο νέες περιοχές, η Tol Barad και τα Twin Peaks. Αναμένετai να δοθεί μεγάλη βάση στο PvP, ενώ θα υπάρχουν επιτεύγματα αλλά και ανταμοιβές που θα λαμβάνετε, όπως Honor points και Conquest points.

Αλλαγές στις Κλάσεις και στα Races
Όπως είπαμε και στην αρχή, το Cataclysm θα φέρει μεγάλες αλλαγές σε όλους τους τομείς. Ειδικά στον τομέα των ήδη υπαρχόντων κλάσεων θα έχουμε ριζικές αλλαγές. Πέρα από τις αλλαγές που θα γίνουν στο UI σε όλα τα μενού, θα έχουμε αλλαγές και στα talent trees. Η απαρχή των ιδιοτήτων και ικανοτήτων κάθε παίκτη θα αλλάξει ριζικά. Κάθε talent tree θα έχει μόλις 31 talents διαθέσιμα και δεν θα μπορείτε να βάλετε talents σε άλλο talent tree αν δεν έχετε συμπληρώσει αυτό που διαλέξατε αρχικά. Να σημειώσουμε ακόμα πως αντί να παίρνετε ένα talent ανά επίπεδο για να το χρησιμοποιήσετε στο talent tree σας (κάτι που ισχύει ως τώρα) ,θα παίρνετε ένα talent ανά δύο επίπεδα.

Χωρίς να φτάνουν οι αλλαγές αυτές, θα έχουμε και νέα abilities και spells σε κάθε χαρακτήρα. Πολλά βέβαια που ήδη υπάρχουν θα κάνουν «φτερά», καθώς οι δημιουργοί του παιχνιδιού είτε τα θεώρησαν περιττά είτε τα συγχώνευσαν μαζί με άλλα abilities, κάνοντας έτσι το παιχνίδι πιο απλό αλλά και πιο ουσιαστικό για κάθε χαρακτήρα.

Αλλαγές όμως θα έχουμε και στα races που ξέρουμε. Για παράδειγμα, πώς θα σας φαινόταν ένας Tauren Paladin, ή ένας Human Hunter; Μην ξαφνιάζεστε γιατί έχει κι άλλα. Πιο αναλυτικά, οι Horde θα έχουν Orc Mage, Undead Hunter, Tauren Paladin, Tauren Priest, Troll Druid και Blood Elf Warrior. Αλλά και οι Alliance θα έχουν αλλαγές με Human Hunter, Dwarf Mage, Dwarf Shaman, Night Elf Mage και Gnome Priest. Τα συμπεράσματα, όλα δικά σας!

Στο Cataclysm, κάθε κλάση θα έχει και την ευκαιρία να μάθει το καινούργιο επάγγελμα Αrcheology, με το οποίο θα μπορείτε να αποκτήσετε epic αντικείμενα που θα είναι πολύτιμα για τον εξοπλισμό σας ακόμα και στο 85 level. Μια που είπαμε για αντικείμενα, είναι δεδομένο πως θα έχουμε νέα τεράστια γκάμα αντικειμένων κάθε είδους και για όλα τα γούστα. Αυτό σημαίνει ότι από το πρώτο κιόλας επίπεδο τα αντικείμενα που κουβαλάτε και φοράτε θα είναι τελείως άχρηστα. Μια ακόμα καινοτομία που θα εισάγει το Cataclysm είναι και το Μastery rating. Δεν ξέρουμε ακριβώς τι θα γίνεται με αυτό το στατιστικό, αλλά από ό,τι φαίνεται θα έχει να κάνει με τον τρόπο που επιλέγετε τα talent στο talent tree.

Guild leveling και Guild Reputation

Ίσως είναι ο τομέας που θα δούμε τις πιο ριζικές αλλαγές στο παιχνίδι. Ο όρος guild leveling τα λέει όλα. Μαζί με τον χαρακτήρα σας θα ανεβαίνει επίπεδο και το Guild σας, για την ακρίβεια 25 επίπεδα. Παράλληλα, με το guild leveling θα έχετε και guild achievements τα οποία τα κάνετε αποκλειστικά με το guild. Τα παραπάνω θα έχουν μεγάλη ποικιλία και σίγουρα δελεαστικές ανταμοιβές. Ανάλογα με τη συνεισφορά σας στο leveling και στα achievements του guild, θα παίρνετε και guild reputation. Όσο μεγαλύτερο reputation έχετε τόσο πιο πολλές οι ανταμοιβές σας από τους καινούργιους guild vendors σε αντικείμενα αλλά και εξοπλισμό. Μαζί με τα παραπάνω, θα υπάρχουν και διάφορα guild abilities για να αποκτήσετε όσο ανεβάζετε level στο guild σας. Η μαζική τηλεμεταφορά, το μαζικό resurect παικτών και η αυξημένη ταχύτητα στα flying mounts θα είναι μόνο μερικά από αυτά.

Τέλος, η Blizzard θα αλλάξει ακόμα και τα μενού στην οθόνη login και στις οθόνες φόρτωσης του παιχνιδιού. Το σίγουρο είναι ότι πέρα από όλα τα παραπάνω, το Cataclysm μας επιφυλάσσει πολλές ακόμα εκπλήξεις και η Blizzard υπόσχεται να μας επαληθεύσει για άλλη μια φορά πως το World of Warcraft είναι ο κυρίαρχος στο είδος του.

Η υπομονή είναι αρετή
Ακριβή ημερομηνία κυκλοφορίας προς το παρόν δεν γνωρίζουμε, αλλά ξέρουμε ότι το παιχνίδι είναι προγραμματισμένο να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010, οπότε είναι ζήτημα λίγων μηνών. Το γεγονός ότι ήδη το pre-cataclysm patch κυκλοφορεί και είναι διαθέσιμο για download από την Blizzard (patch 4.0.1) σημαίνει ότι πρέπει να το περιμένουμε λίγο πριν τα μέσα Νοεμβρίου, όπως λένε και οι φήμες. Με σιγουριά όμως δεν μπορούμε να πούμε τίποτα ακόμα. Το βέβαιο πάντως είναι ότι η αναμονή αξίζει τον κόπο για όλους τους λάτρεις του παιχνιδιού! Υπομονή λοιπόν για νεότερα και μέχρι να γνωστοποιηθεί η ημερομηνία κυκλοφορίας του.


Πηγή: GameWorld.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...