Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010

Ο Χίτλερ και οι Υδατογραφίες του


Περισσότερα από 160.000 δολάρια, έπιασε η συλλογή με υδατογραφίες που αποδίδονται στον Αδόλφο Χίτλερ. Τις φιλοτέχνησε την πρώτη δεκαετία του 20ου αιώνα, όταν ο ηγέτης των Ναζί ήταν ένας άσημος και φτωχός καλλιτέχνης (Pic).
Μια συλλογή από 16 υδατογραφίες που αποδίδονται στον ηγέτη των ναζί Αδόλφο Χίτλερ πουλήθηκε στο ποσό των 104.800 στερλινών (164.800 δολάρια) σε δημοπρασία που έγινε σήμερα στη Βρετανία, κυρίως σε αγοραστές από τις αναδυόμενες οικονομίες.
Ο Ρίτσαρντ Γουέστγουντ-Μπρούκς του οίκου δημοπρασιών Mullock που έκανε τον πλειστηριασμό το Σροπσάιρ βορειο-δυτικά του Λονδίνου, δήλωσε ότι είναι μια "ενδιαφέρουσα τάση" ότι τα έργα αγοράστηκαν αποκλειστικά από ξένους αγοραστές από την Κίνα, την Ινδία και τη Ρωσία.
"Αυτό δείχνει ότι δεν έχει σχέση με κάποια εμμονή με τους ναζί, ή ότι οι νεο-ναζί έκαναν την αγορά αυτή", δήλωσε ο Γουέστγουντ-Μπρούκς στο γερμανικό πρακτορείο.
"Υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο στις χώρες αυτές και υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πολλά χρήματα για να επενδύσουν", τόνισε. "θεωρούν όλα αυτά τα έργα ως επένδυση".

Οι υδατογραφίες, φιλοτεχνήθηκαν από τον Χίτλερ περίπου το 1908, όταν ήταν "ένας φτωχός καλλιτέχνης" στην Αυστρία, και αναμενόταν να πουληθούν γύρω στις 150.000 λίρες.

Το υψηλότερο ποσό που καταβλήθηκε για μια μόνο ακουαρέλα ήταν 10.000 στερλίνες για τη σύνθεση Ortschaft am Main (Χωριό στο Μέιν), ένα τοπίο στην πλαγιά ενός λόφου με ένα ρουστίκ κτίριο, που υπεγράφεται από τον Χίτλερ.
 Μια υδατογραφία του με ένα τοπίο με μια μεγάλη βασιλική, και καμινάδες εργοστασίων στο βάθος, πωλήθηκε για 8.200 στερλίνες, η μέση τιμή που πληρώθηκε από τους πλειοδότες για κάθε ένα από τα έργα αυτά.

http://news247.gr/kosmos/news/dhmoprasia_me_erga_toy.557413.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...