Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2010

Κτηνοτρόφοι στον Καναδά δίνουν κρασί σε μοσχαράκια Angus για να νοστιμίζει το κρέας

Η Janice Ravndahl λέει ότι το κρασί προσδίδει στο κρέας μια βελτιωμένη γεύση και το λίπος έχει γεύση σαν καραμέλα .


Παραγωγοί βοδινού κρέατος στον Δυτικό Καναδά έχουν βρει ένα νέο τρόπο να φέρουνε το « μπαρ » στο μπάρμπεκιου.
Βοοειδή Angus στην κτηνοτροφική - αμπελουργική περιοχή Okanagan της βρετανικής Κολούμπια, τρέφονται με κόκκινο κρασί μαζί με το σιτάρι τους . Οι σεφ στη καναδική αυτή επαρχία, ανακοίνωσαν ότι το βοδινό αυτό κρέας έχει μια μοναδική γεύση , αλλά οι καναδοί επιθεωρητές τροφίμων φαίνεται να έχουν αμφιβολίες.

Η ιδέα είναι δημιούργημα της Janice Ravndahl από τη Kelowna της British Columbia's Sezmu Meats.

Οι κυβερνητικοί επιθεωρητές τροφίμων έχουν προφανώς ένα πρόβλημα με την παροχή κρασιού στα βοοειδή . Η Καναδική Υπηρεσία Επιθεώρησης Τροφίμων κάλεσε τη Ravndahl πρόσφατα και την ανέκρινε για ίζημα στο κρασί, αλλά δεν την πρόσταξαν να σταματήσει .


Ο εκπρόσωπος της Καναδικής Υπηρεσίας Επιθεώρησης Τροφίμων, Tim O 'Connor, αργότερα είπε ότι ερεύνησε την υπόθεση και κατέληξε στο συμπέρασμα ότι δεν υπάρχει κίνδυνος για την ανθρώπινη ασφάλεια. Είπε ότι οι ανησυχίες τους ήταν για το αν τα ζώα τρέφονται με υποπροϊόντα οινοποιητικών αποβλήτων , όπως οι νεκρές ζύμες ή υπολειμματικά μαγιάς ως συμπλήρωμα ζωοτροφών.

Η ιδέα να δοθεί οίνος στα βοοειδή ήρθε στη Ravndahl τέλη του περασμένου έτους κατά τη διάρκεια ενός προγράμματος στη τηλεόραση που έδιναν υπολείμματα μπύρας σε χοίρους . Δεδομένου ότι η περιοχή Okanagan είναι μια από τις αμπελουργικές περιοχές του Καναδά , το να δώσει κρασί στα βοοειδή φαινόταν σαν ένα καλό σχέδιο .

Η Ravndahl είπε ότι ξεκίνησε με μια νεαρή αγελάδα , που γρήγορα κέρδισε το επίθετο " Wino . "

Αλλάζει οριστικά την προσωπικότητά τους . Μουγκρίζουν πολύ περισσότερο μεταξύ τους. Γίνονται πολύ φλύαρες », είπε .

Προσπαθώντας να βρει την καταλληλότερη χρονική στιγμή για να δώσει στις αγελάδες το κρασί τους, ήταν ζωτικής σημασίας για να πάρει το καλύτερο κρέας . Έχει προσδιοριστεί ότι σε 60 ημέρες το βοδινό κρέας παράγει μια εξαιρετική γεύση.

Τα βοοειδή παίρνουν ένα λίτρο - μείγμα ερυθρών οίνων καθημερινά, αλλά η προτίμησή τους είναι οι πιο γλυκιές σοδειές, είπε.

Η Ravndahl είπε ότι το κρασί φαίνεται να κάνει τα βοοειδή πιο υπάκουα , το οποίο βελτιώνει την υφή του κρέατος. « Τα βοοειδή που είναι χαλαρά έχουν καλύτερη γεύση », είπε .

Ο John Church , ένας ερευνητής βοοειδών, του Thompson Rivers University στη British Columbia , δήλωσε ότι το κρασί δεν φαίνεται να έχει αρνητικές επιπτώσεις στην υγεία των αγελάδων .

Από το Πανεπιστήμιο του Μισούρι ο καθηγητής διατροφής βοοειδών, Justin Sextena, συμφώνησε . Είπε ότι η μακροχρόνια χρήση των υποπροϊόντων της ζυθοποιίας που περιέχουν υπολείμματα οινοπνεύματος δεν φαίνεται να έχει δημιουργήσει ζημία στα βοοειδή.

Ο Peter Van Soest , Ομότιμος Καθηγητής Επιστήμης Ζωικής Παραγωγής του Πανεπιστημίου Cornell, είπε ότι λίγο κρασί θα μπορούσε να είναι επωφελές για τα βοοειδή . Το αλκοόλ μεταβολίζεται εύκολα από το συκώτι των αγελάδων », είπε.

Ένα λίτρο οίνου , θα μπορούσε να ζαλίσει έναν άνθρωπο, αλλά θα έχει ελάχιστες επιπτώσεις σε μια αγελάδα 500- λιβρών .

" Ένα λίτρο σε αυτού το μέγεθος ζώο δεν είναι πάρα πολύ », είπε χαμογελώντας .

Οι Καναδοί σεφ που έχουν δοκιμάσει το κρέας νομίζουν ότι είναι μια μεγάλη ιδέα .

Το Οινοποιείο Quail's Gate στην Kelowna , British Columbia, ήταν μεταξύ των πρώτων που έβαλε το βόειο κρέας στο μενού του. Ο Chef Roger Sleiman χρησιμοποιεί το βόειο κρέας σε ένα καρπάτσιο φιλέτο σερβίροντας με ένα άγγιγμα τρούφας , ρόκα και παρμεζάνα.

" Είχαμε πολύ καλές κριτικές από τους πελάτες μας. Στην αρχή νόμιζα ότι ήταν ένα τέχνασμα », είπε . «Κοστίζει λίγο περισσότερο , αλλά νομίζουμε ότι αξίζει τον κόπο. "

«Μεθυσμένες αγελάδες», είπε γελώντας ο Sleiman .

Ο Sleiman συμπληρώνει το πιάτο με Pinot Noir .



http://krasiagr.blogspot.com/2010/09/angus.html

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...