Σάββατο 12 Ιουνίου 2010

Beer - Γυνή & Θάλασσα



Share

Ποιοι πίνουν περισσότερη μπίρα; Ποια είναι η κορυφαία σχετική ιστοσελίδα; Ποια μπίρα ταιριάζει με κάθε κατάσταση; Οι απαντήσεις υπάρχουν παρακάτω.






Κορυφαία παραγωγός χώρα Μπορεί στη Γερμανία να παράγουν μπίρα από τον τέταρτο αιώνα, o τίτλος όμως δικαίου απονέμεται στο Βέλγιο. Μια χώρα με πληθυσμό που ισούται με αυτόν της Ελλάδας παράγει σε μόνιμη βάση 800 είδη μπίρας. Αν συνυπολογιστούν οι ειδικές κυκλοφορίες για διάφορους εορτασμούς ή φεστιβάλ, ο αριθμός φτάνει στα 8.700 είδη!
Κορυφαία χώρα σε κατανάλωση (κατά κεφαλήν)… Ούτε εδώ πρωτεύουν οι Γερμανοί. Για την ακρίβεια, έρχονται τρίτοι, με «μόλις» 123 λίτρα κατ΄ άτομο ετησίως. Στην Ιρλανδία, πάλι, κατεβάζουν έκαστος 150 λίτρα το χρόνο, αλλά το νούμερο δεν είναι ικανό να τους στέψει νικητές, αφού οι αθεόφοβοι οι Τσέχοι, όταν αρχίσουν να πίνουν, σταματάνε μόνο έχοντας εξαφανίσει 158 λίτρα! Παραδόξου, η μόνη μη ευρωπαϊκή χώρα στο TOP 10 είναι η Αυστραλία, κι αυτή στην ταπεινή ένατη θέση.
Κορυφαία ιστοσελίδα… Με ποια μπίρα θρήνησε ο Καρλομάγνος το θάνατο του κόμη Ρολάνδου; Δεν έχουμε ιδέα, ίσως μάλιστα να το έριξε στο κρασί. Το θέμα είναι ότι, αν κάπου, κάπως, κάποτε εμφανίστηκε κάποια μπίρα ή αν κάποια μπίρα κάνει την εμφάνισή της στο εγγύ3 ή στο απώτερο μέλλον, τα πιστά «φρικιά» τη3 ιστοσελίδας www.beeradvocate.com θα έχουν κάτι να σημειώσουν επ΄ αυτού.
Στον Αφρό Επιλογές που σε βγάζουν ασπροπρόσωπο σε διάφορες περιστάσεις.


Μπίρα με τις μεγαλύτερες πωλήσεις παγκοσμίως
Μέχρι πρότινος  η Bud, με συντριπτικά μεγάλο μερίδιο αγοράς στις ΗΠΑ και εξαγωγές σε ακόμα 70 χώρες, ήταν η μεγαλύτερη μπίρα σε πωλήσεις παγκοσμίως. Ύστερα αποφάσισαν οι Κινέζοι να αρχίσουν τις μπίρες, και πιο συγκεκριμένα τη Snow. Προφανώς πουλάει και στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και μόνα τους τα παιδιά του Μάο θα αρκούσαν για να της χαρίσουν την πρώτη θέση. Παρεμπιπτόντως, η Ευρώπη ψηφίζει Heineken.
Η Ακριβότερη Μπίρα Σύμφωνα με αναφορές από τις εσχατιές του πλανήτη, η πιο ακριβή μπίρα στον κόσμο είναι η Carlsberg Vintage No 2. Κυκλοφορούν μόλις 600 φιάλες με χειροποίητη ετικέτα και η καθεμία κοστίζει γύρω στα 233 ευρώ. Θα τη βρεις στο βραβευμένο με αστέρι Michelin εστιατόριο Noma, στην οδό Strandgade 93. Στην Κοπεγχάγη.
Καλυτερη «Underground» Ζυθοποιια Ο γερμανός μαθηματικός Μπερντ Μπρινκ ερωτεύτηκε την Ευαγγελία Παπαδάκη και την ακολούθησε στους Άρμενους, 12 χιλιόμετρα από το Ρέθυμνο. το 2001 ίδρυσε τη Ρεθυμνιακή Ζυθοποιία ΑΒΕΕ και από τότε παράγει την πλήρως βιολογική Brink΄s Rethymnian (σε δύο τύπους, ξανθιά και μαύρη), που απολύτως τίποτα δεν έχει να ζηλέψει από τις μεγάλες ζυθοποιίες. Ίσα ίσα.
Στην Ελλάδα δεν είναι ευρέως διαδεδομένη, όμως η Miller είναι μια σχετικά ελαφριά μπίρα, χωρίς καμία αίσθηση πικράδας. Ιδανική για «άσπρους πάτους», παγωμένη ως εκεί που δεν πάει.


Καλύτερη Premium Μπίρα σε μαγαζί Αρχικά, η Kaiser μας συστήθηκε ως η premium βερσιόν της Henninger. Ζητώντας Kaiser σε παραδοσιακούς χώρους, αναγνωρίζεσαι ως ο άνθρωπος που συμμερίζεται τη νοσταλγία των παλαιοτέρων. Σε λιγότερο παραδοσιακούς χώρους νοσταλγία δεν υφίσταται, αλλά το κενό καλύπτει η πλήρης αποδοχή της εξαιρετικής αυτής pilsner.
Καλύτερη Μπίρα χωρίς αλκοόλ Κάποιοι προτιμούν τις μπίρες τους ξανθές, άλλοι κόκκινες και όλοι παγωμένες. Κάποιοι, πάλι, τις θέλουνχωρίς αλκοόλ. Γϊ αυτούς (τι να κάνουμε, υπάρχουν...) η καλύτερη επιλογή είναι η Buckler.
Καλύτερη Μπίρα για να συνοδεύσει φαγητό Μολονότι κάθε μενού έχει το δικό του ταίρι και δεν πολυγουστάρει αλλαγές, στην πραγματικότητα η Murphy΄s «δένει» με τόσες γεύσεις, που δύσκολα θα σου «χτυπήσει» άσχημα στον ουρανίσκο. Με τα οστρακοειδή έρχεται φούστα-μπλούζα, για να λέμε όμως και του στραβού (Ιρλανδού) το δίκιο, στην περίπτωση αυτή το γεύμα είναι που συνοδεύει την μπίρα και όχι το αντίθετο.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Ιουνίου Νο174 του περιοδικού ΄Playboy΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...