Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Misfits

Share

Οι Misfits είναι ένα συγκρότημα από το New Jersey των Ηνωμένων Πολιτειών και ιδρύθηκαν το 1977. Δημιουργός, τραγουδιστής και συνθέτης ήταν ο Glenn Danzig, ο οποίος, μαζί με τον μπασίστα Jerry Only ήταν τα δύο βασικά μέλη της μπάντας. To όνομα προήλθε απο την ταινία "The Misfits" στην οποία πρωταγωνιστούσε η Marilyn Monroe και η οποία άρεσε πολύ στον Glenn Danzig, αλλά του την "έφαγε" ο κύριος στη φωτογραφία.

  Τα πρώτα τους άλμπουμ Walk Among Us και  Earth A.D./Wolfs Blood σημάδεψαν το hardcore punk κίνημα και πολλά συγκροτήματα, ανάμεσά τους και οι My Chemical Romance, έχουν δηλώσει ότι αν δεν υπήρχαν οι Misfits, ίσως να μην υπήρχαν τα τωρινά συγκροτήματα post-hardcore. Οι Misfits διαλύθηκαν το 1983, 6 χρόνια μετά την ίδρυσή τους, όταν αποχώρησε ο Danzig. Πολλά τραγούδια που δεν είχαν κυκλοφορίσει μέχρι τότε, κυκλοφόρησαν μετά το 1983 και οι Misfits γνώρισαν μεγάλη επιτυχία, παρά το γεγονός ότι οι Misfits τουλάχιστον με το αρχικό τους setup είχαν πεθάνει.

Μετά από δικαστικές διαμάχες με τον Danzig, ο  Jerry Only απέκτησε το δικαίωμα να ηχογραφεί και να δίνει συναυλίες κρατώντας το όνομα Misfits. Έτσι το 1995 οι Misfits ξαναζωντάνεψαν, αυτή τη φορά με τον Michale Graves στα φωνητικά και κυκλοφόρησαν 2 νέα album, το  American Psycho και το Famous Monsters. Προσωπική άποψη, οι Misfits ποτέ δεν κατάφεραν να γίνουν ότι ήταν παλιά. O Danzig ήταν στην ουσία οι Misfits και μετά την αποχώρησή του, το συγκρότημα άρχισε να μοιάζει ολοένα και πιο πολύ με ένα heavy metal συγκρότημα. Δεν εχει πλέον την μοναδικότητα που είχε παλιά και φυσικά o Jerry Only ο οποίος πλέον τραγουδάει, δεν έχει την φωνή του Danzig.


Misfits songs with Danzig:



 

Misfits songs without Danzig:






Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...