Δευτέρα 7 Ιουνίου 2010

Η ώρα των αναγνωστών

Share


Για να δώσουμε μία ώθηση στο Χrisa-fi, τη γυναικεία φωνή αυτού του blog η Ελέ(μη μπερδεύεστε ειναι ψευδώνυμο) μας παραθέτει μερικά tips για το καλοκαιρινό style!!!Άρθρο αυστηρώς ακατάλληλο για άνδρες,εξαιρείται ο Karl

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΜΕ…ΣΤΥΛ!!
  Το καλοκαίρι έφτασε (πιο ζεστό από ποτέ…) και παρόλη την οικονομική κρίση, τις εξεταστικές, τα διαβάσματα κτλ, τίποτα δεν μας πτοεί από το να προγραμματίζουμε τις καλοκαιρινές μας διακοπές… Ως γυναίκες, όμως, δεν περιοριζόμαστε μόνο σ’ αυτό… Για εμάς τις γυναίκες το καλοκαίρι (όπως και όλες οι υπόλοιπες εποχές του χρόνου, αλλά εδώ ένας λόγος παραπάνω) εξισώνεται με ορισμένες λέξεις-κλειδιά: φόρεμα, μαγιώ, σορτς, κοσμήματα, τσάντες, φουλάρια, γυαλιά, καπέλα, μουσική, κοκτέιλ κτλ κτλ …
  Όχι, δεν είμαι φαν του “Sex & the City” και ούτε είμαι το πιο υπερκαταναλωτικό άτομο στον κόσμο, απλά θεωρώ πως το καλοκαίρι είναι η κατάλληλη εποχή για κάθε κοπέλα να αναδείξει τη φρεσκάδα και το πρωτότυπο στυλ που κρύβει μέσα της… Παρόλα αυτά, όσο και αν υποστηρίζω την εξωτερίκευση του προσωπικού γούστου, επιμένω στην ιδέα του «γούστου» και όχι σε υπερβολές που δείχνουν λιγάκι αστείες… Γι’ αυτό ας ρίξουμε μια ματιά σε μερικά «dos and donts” για το φετινό καλοκαίρι…

DO’ s
·        Δώστε έμφαση στο λευκό… Καθώς επίσης και σε «παλ» χρώματα όπως απαλό ροζ, μπεζ, πολύ ανοιχτό καφέ. Θα κάνουν τέλεια αντίθεση με το μαύρισμά σας.
·        Αγοράστε φορέματα, σορτσάκια ή μπλούζες με αιχμηρά σχέδια, είτε αυτά είναι floral είτε εμπριμέ (προσέξτε μόνο να μην τα συνδυάσετε με υπερβολικά eye-catching αξεσουάρ!)
·        Πειραματιστείτε με τα κοντά μήκη: είναι καλοκαίρι και κάνει ζέστη! Περιορίστε, λοιπόν, το ύφασμα παίζοντας με το μήκος αλλά και το ύφασμα του σορτς, του φορέματος ή της φούστας. Για όσες φοβούνται να «εκτεθούν» μπορούν να υιοθετήσουν το cargo ή το boyfriend look.
·        Σκεφτείτε το ενδεχόμενο ενός ολόσωμου μαγιώ… Και φυσικά δεν εννοούμε αυτά τα συντηρητικά… Ευτυχώς η μόδα προνοεί και μπορείτε να βρείτε ολόσωμα μαγιώ με πολύ sexy σχέδια και κοψίματα.
·        Αφήστε τα μαλλιά σας φυσικά. Ξεχάστε πιστολάκια, σίδερα, ψαλίδια και δεν ξέρω κι εγώ τι άλλο. Προτιμήστε να τα πιάσετε έναν ατημέλητο κότσο ή να τα στολίσετε με ένα λουλούδι… Αληθινό πάντα…
·        Προτιμήστε να βάφεστε σε φυσικούς τόνους και όχι υπερβολικά. Άλλωστε με τόση ζέστη θα λιώσετε και αυτό δεν το θέλουμε.
DON’ ts

·      Είπαμε παραπάνω πως είναι ωραίο να πειραματιστείτε με τα κοντά μήκη. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως είναι ωραίο να τα πετάμε όλα έξω. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ενδιαφέρον και classy από μια κοπέλα που αφήνει και κάτι στην φαντασία…
·      Όχι στις τεράστιες (χειμωνιάτικες) τσάντες. Οk είναι πράγματι βολικές, χωράνε μέχρι κι εμένα μέσα, αλλά εκτός παραλίας προτιμήστε ένα κομψό τσαντάκι που να μπαίνει χιαστί. Είναι πολύ βολικό και χωράει όλα τα απαραίτητα.
·      Μην βασίζεστε στη γραμμή-Α : φέτος τα φορέματα και τα τοπ σε γραμμή-Α τύπου baby doll δεν ενδείκνυνται και τόσο για τις καλοκαιρινές μας εμφανίσεις, αφήστε που ένα μεγάλο ποσοστό των ανδρών τα μισεί. Γι’ αυτό αφήστε για φέτος το pregnant look (εκτός αν είστε όντως έγκυος…!)
·      Χρυσό, ασημί, prints και safari style είναι φέτος στη μόδα αλλά μην το παρακάνετε γιατί τα όρια του «αποψιακού» με το αστείο είναι λεπτά.
·      Μην μένετε κολλημένες στην πεπατημένη. Σίγουρα όλες έχουμε κάποια αγαπημένα κομμάτια που μας αρέσει να φοράμε κάθε καλοκαίρι αλλά λίγη ανανέωση δεν βλάπτει. Αν δείτε κάτι που σας αρέσει και πάνω απ’ όλα σας πηγαίνει, just go for it!
·      Πετάξτε τα τακούνια. Δίνουν στυλ η αλήθεια είναι αλλά προτιμήστε τα μόνο σε εξαιρετικές περιπτώσεις και κατά προτίμηση εντός Αθηνών… Που να χτυπιέσαι τώρα με το τακούνι στα καλντερίμια του νησιού… Άσε που το τελευταίο που θες μέσα στο κατακαλόκαιρο είναι να σπάσεις κανένα πόδι…! Γι’ αυτό προτίμησε πρωτότυπα ή και πιο κλασσικά σανδάλια και σαγιονάρες. Με χάντρες ή χωρίς εσύ θα είσαι και πάλι μια κούκλα… Και πάνω απ’ όλα αρτιμελής!


 Αυτά τα λίγα από εμένα… Παρόλα ταύτα μην ξεχνάτε να είστε πάντα ο εαυτός σας!!
ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ και … May the style be with you!!!!

~ Ele ~
7/6/2010

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...