Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Το Xrisa-fi και οι αμαρτίες του(όλα εδώ πληρώνονται)

Share


Δεν κάνουμε παρέα όσους παίρνουν πτυχίο στα τέσσερα χρόνια ..
Είσαι πρώτο έτος! Έχεις περάσει όλη τη φρίκη των πανελλαδικών,έχεις διαβάσει μέχρι τις τρείς το πρωί, έχεις ξυπνήσει Κυριακή να πας στο φροντιστήριο, έχεις κλειστεί Σάββατα στο σπίτι με μόνη σου διασκέδαση το pc σου! Δε θυμάσαι πόσες φορές έχεις ακούσει τους γονείς σου να σου λένε οτι η προσπάθεια μετράει και να ξέρεις οτι είναι το μεγαλύτερο ψέμα!
Το πρώτο εξάμηνο είναι γεγονός! 'Εχει περάσει το πιο τρελό καλοκαίρι της ζωής σου και είσαι έτοιμος για ακόμα πιο τρελό χειμώνα! Νέες παρέες ,ξενύχτια χωρίς σκοπό, τάβλι και καφέδες όλη μέρα κάθε μέρα! Έισαι στο σημείο που έχεις ξεχάσει πια ότι το ρολόι εκτός από εννιά το βράδυ δείχνει και εννιά το πρωί!Η πρώτη εξεταστική έρχεται και ίσα που προλαβαίνεις να δηλώσεις τα μαθήματα σου τα οποία και γειώνεις το ένα μετά το άλλο τις μέρες που τα δίνεις! Η ζωή είναι ωραία και γι αυτό σου φέρνει ένα νέο καλοκαίρι για να θυμηθείς το προηγούμενο!
Δεύτερο έτος και η γκρίνια στο σπίτι έχει αρχίσει να κάνει την εμφάνιση της! Τίποτα όμως δεν είναι ικανό να σε τρομάξει! Άλλωστε το καρναβάλι της Πάτρας, η Αράχωβα η Μύκονος(και η Άνδρος) υπάρχουν ακόμα οπότε..α'έτος-β'έτος σημειώσατε 1-1 !!
Το τρίτο έτος σε βρίσκει στη σχολή μπροστά από ένα πίνακα με απέραστα μαθήματα να ξύνεις αμήχανα το κεφάλι σου και να αναρωτιέσαι τι να έφταιξε! Οι γονείς απαιτούν να μάθουν τι γίνεται πια και εσύ ομολογείς ότι χρωστάς 10 ενώ φυσικά εννοείς 20 μαθήματα.Τότε τους λες τη μαγικά ατάκα .."Απ το επόμενο εξάμηνο θα στρωθώ", και το επαναλαμβάνεις καμιά δεκαριά φορές για να το θυμάσαι..Το επόμενο όμως είπαμε..,τώρα γλεντάμε!!
Τέταρτο έτος!Τρομακτικό το ξέρω!Δε σε βρίσκει στη σχολή αλλά στο δωμάτιο ανάμεσα σε  παλιά και νέα βιβλία που προσπαθείς να τα ταιριάξεις με το σωστό μάθημα! Η γκρίνια πια έχει ταιριάξει απόλυτα με το πρωινό ,το μεσημερινό και φυσικά το βραδινό σου(αν σε βρεί να ετοιμάζεσαι για έξοδο).Τα κινέζικα είναι τα νέα ελληνικά! Οι  συμφοιτητές σου που είδες στο πρώτο έτος είναι φανερά αλλαγμένοι τώρα που τους ξαναβλέπεις!
Κάπου εδώ λοιπόν,εκεί που νομίζεις ότι τίποτα δε μπορεί να σε ρίξει πιο πολύ, κάθεσαι τυχαία δίπλα σε κάποιον που κάτι σου θυμίζει, κοιτάς το γεμάτο σημειώσεις τετράδιο του και λες τη πιο λάθος ατάκα.."Τι λέει??Θα περάσουμε κανά μάθημα αυτό το εξάμηνο?" και γελάς σαν ηλίθιος για την εξυπνάδα σου! "Άλλα δύο μωρέ..να το πάρουμε το ρημάδι το πτυχίο επιτέλους".Πτυχίο?? Ποιός μίλησε για πτυχίο???
Ήθελα να ξέρα, αυτοί οι άνθρωποι τι έκαναν σαν φοιτητές? Εμένα όταν με ρώτησαν στο πρώτο έτος πως πάει η εξεταστική, θυμάμαι ότι τους είπα ότι πέρασε και το μόνο που πέρασα ήταν ένα κρυολόγημα!Κατάλαβες?? Πρώτο έτος μάγκας τέταρτο έτος βλάκας! Έτσι λοιπόν..σε αυτό το αυτοβιογραφικό σημείωμα που ξέρω ότι θα διαβάσει η μάνα μου(η οποία έκλεψε τον κωδικό μου και έμαθε ακριβώς την πανεπιστημιακή μου πρόοδο) έχω να πω..ΜΗ ΚΑΝΕΤΕ ΠΑΡΕΑ ΟΣΟΥΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΤΥΧΙΟ ΣΤΑ ΤΕΣΣΕΡΑ ΧΡΟΝΙΑ!!
Όσο και αν προσπαθώ να κλείνω τα άρθρα μου με ένα μήνυμα χαράς και αισιοδοξίας..όσο και αν προσπάθησα να κάνω το ίδιο και εδώ,το μόνο που είμαι σε θέση να πω είναι ένα..ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΩΤΗΡΙΑ ΑΔΕΡΦΙΑ!!!

Με αγάπη Xrisa-fi
(και εδώ προσθέτω: Ντροπή κυρία Ρίκω)

6 σχόλια :

  1. loipon san anonymos tha po pos to xrysafi ta ekane ola auta pou leei sto panepisthmio alla sigoura dn ekane auta pou leei sto sxoleio peri mh eksodon! apokleietai pseutra!
    oust
    rantevou filiteion

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. autoi pou upografoun san anwnumoi kaikserw kala poioi einai, tha tous vgazw sth fora..teleutaia fora!!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. xairomai mono k mono pou to filipeion egine filiteion..euge anwnume!!xrisa-fi siwpi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Re paidia k gw prwto etos de perasa mathima alla teleiwsa sta 4...giati de prepei na me kanei parea kaneis...??? :(

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. gt to xrisa-fi nomizei pos oloi prepei na kanoun auta pou kanei ekeino...

    o anonymos ksanaxtyphse!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...