Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Αστέρες, Φτώχια... & Φιλότιμο

Share
 Οι καιροί είναι δύσκολοι, όχι μόνο για τους οικονομικά ασθενέστερους, αλλά και για τους πολλά έχοντες celebrities. Όσο μεγαλύτερη περιουσία έχει κανείς, τόσο περισσότερα κινδυνεύει να χάσει. Κάτι που συνειδητοποίησαν οι αγαπημένοι μας σταρ, όταν λόγω της κρίσης και λανθασμένων επενδύσεων, αναγκάστηκαν να σφίξουν το ζωνάρι... ακόμη και αν αυτό είναι Hermès, όπως διαβάσαμε στο περιοδικό ΄Celebrity΄.


Κάποτε οι ηθοποιοί του Χόλιγουντ συνήθιζαν να λαμβάνουν ασύλληπτα ποσά για τη συμμετοχή τους σε μία ταινία, ενώ μία βράβευση ή η δημιουργία ειδυλλίου στα γυρίσματα εκτόξευαν τη δημοτικότητα και αντίστοιχα το κασέ τους στα ύψη. Σήμερα, στη «Μέκκα του κινηματογράφου» υψηλό δεν είναι ούτε καν το ηθικό των ηθοποιών που βλέπουν τα ατελείωτα μηδενικά στις επιταγές τους να εξαφανίζονται.


Παίρνοντας -ίσως- ιδέες από τα σκληρά μέτρα στην ελληνική οικονομία, οι αμερικανικές εταιρείες παραγωγής αποφάσισαν ότι πλέον οι ηθοποιοί θα παίρνουν το μισό ή το τέταρτο της αμοιβής τους, συν ένα μικρό ποσοστό επί των κερδών του στούντιο και όχι επί των εισιτηρίων που λάμβαναν παλαιότερα.


Απίστευτο; Μάλλον όχι, αν αναλογιστεί κανείς ότι οι 35 ηθοποιοί που πρωταγωνίστησαν φέτος στα Όσκαρ, εισέπραξαν 20.000.000 δολάρια ως προκαταβολή για τις ταινίες τους, όσο δηλαδή είχε εισπράξει μόνο η Τζούλια Ρόμπερτς για την ταινία «Έριν Μπρόκοβιτς» το 2001. Ο Τζορτζ Κλούνεϊ εισέπραξε μόλις 2.000.000 δολάρια για το «Ραντεβού στον αέρα», ενώ η φετινή θριαμβεύτρια των Όσκαρ, Σάντρα Μπούλοκ, εισέπραξε αμοιβή 5.000.000 -αντί των 10 που ήταν το κασέ της- υπό τον όρο να έχει ποσοστά επί των πωλήσεων των DVDs. Ακόμη και το «χρυσωρυχείο» «Avatar» μείωσε στο μισό το κασέ των 11.000.000 που είχε εισπράξει η Σιγκούρνι Γουίβερ στο «Alien: Resurrection».


Θύμα των περικοπών έπεσε και η Κάμερον Ντίαζ, αφού η Sony αρνήθηκε να δώσει πράσινο φως στο film «Holiday», αν δεν μείωνε σημαντικά την αμοιβή της. Σε χειρότερη μοίρα βρέθηκε ο Τομ Κρουζ, που δεν του έφτανε η μείωση του ποσοστού του επί των εισιτηρίων, ήρθε και η απόφαση της Paramount να μη χρηματοδοτεί πλέον την κινηματογραφική του εταιρεία, μετατρέποντάς τον σε «φτωχό» πλην τίμιο σταρ!

No money, no party!




Είναι γνωστό ότι η άτακτη Λίντσεϊ Λόχαν έχει το μυαλό της μόνο στα πάρτι, στη διασκέδαση και στο shopping και όχι στον τραπεζικό της λογαριασμό, ο οποίος όμως δείχνει να έχει αδειάσει προ πολλού!


Το party girl είναι κυριολεκτικά στα όρια της πτώχευσης, αφού χρωστάει σε πιστωτικές κάρτες το ποσό των 600.000 δολαρίων, ενώ το τελευταίο διάστημα δεν έχει να πληρώσει ούτε το ενοίκιό της. Ήδη ο ιδιοκτήτης του σπιτιού που μένει στο Λος Άντζελες την έχει απειλήσει με έξωση, αν δεν πληρώσει. Βέβαια, δεν έφτασε τυχαία σε αυτό το σημείο, αφού η νεαρή στάρλετ ξόδευε αλόγιστα ποσά σε ψώνια, ταξίδια, αλκοόλ, απαγορευμένες ουσίες και επιπλέον έχει πάψει να γυρίζει ταινίες τα τελευταία χρόνια. Σήμερα «το οικονομικό συμμάζεμα» δεν δείχνει να απασχολεί τη Λόχαν που παραμένει big spender, τουλάχιστον όσο θα της επιτρέπει το πιστωτικό της όριο..
Ο Σκαθαρο(ξε)ζουμης


Η παγκόσμια οικονομική κρίση δεν κάνει διακρίσεις ούτε καν για έναν από τους πλουσιότερους καλλιτέχνες στον κόσμο, τον sir Πολ Μακ Κάρτνεϊ. Το πρώην «σκαθάρι», από το 2009 μέχρι σήμερα, υπολογίζεται ότι έχασε τουλάχιστον 60.000.000 λίρες, λόγω της μείωσης της αξίας πολλών ακινήτων του και της μεγάλης πτώσης των μετοχών του. Πώς έφτασε, όμως, η προσωπική του περιουσία να συρρικνωθεί κατά 12%;


Μία μοιραία γυναίκα έβαλε το χεράκι της, αφού ένα από τα χειρότερα διαζύγια στην ιστορία της showbiz τού κόστισε το υπέρογκο ποσό των 31.000.000 ευρώ. Μετά από μία υπερπροβεβλημένη δικαστική διαμάχη που διήρκεσε δύο ολόκληρα χρόνια, ο Μακ Κάρτνεϊ πλέον αναγκάζεται να καταβάλλει ετησίως το διόλου ευκαταφρόνητο ποσό των 45.000 ευρώ στην πρώην σύζυγό του Χέδερ Μιλς, για την ανατροφή της κόρης τους.


Επομένως, μετά από αυτό το χρυσό διαζύγιο, είναι πολύ πιθανό να χρειαστεί να πουλήσει κάτι από την ακίνητη περιουσία του, καθώς το ρευστό στην τράπεζα έχει αρχίσει ήδη να εξαντλείται.

Νick... the Greek




Με χρέη άνω των 6.000.000 δολαρίων για τον Νίκολας Κέιτζ, οι περικοπές και τα σκληρά οικονομικά μέτρα μάλλον δεν είναι αρκετά. Η κυβέρνηση των Ηνωμένων Πολιτειών ανακάλυψε ότι υπήρχαν κάποια... μεγάλα κενά στις φορολογικές του δηλώσεις, με αποτέλεσμα τώρα να τρέχει και να μη φτάνει. Η εκμετάλλευση που υπέστη από το λογιστή του σε συνδυασμό με την κακοδιαχείριση έφτασε τα χρέη στο ιλλιγγιώδες ποσό των 6.300.000 δολαρίων, γεγονός που τον ανάγκασε να βγάλει σε πλειστηριασμό μεγάλο μέρος της περιουσίας του.


Να σημειωθεί ότι σε αυτή συγκαταλέγονται μία υπερπολυτελής Lamborghini, ένα ιδιωτικό jet, δύο σκάφη, τρία κάστρα, δύο νησιά στις Μπαχάμες και πολυάριθμες επαύλεις! Ο Κέιτζ είχε καταθέσει αγωγή κατά του πρώην πράκτορά του, κατηγορώντας τον ότι τον κατέστρεψε οικονομικά, κάνοντας ριψοκίνδυνες επενδύσεις. Ωστόσο σαν να μην του έφτανε ο αποδεκατισμός της περιουσίας του, έχει να αντιμετωπίσει και την πρώην σύζυγό του που του έκανε μήνυση ζητώντας - μόλις- 13.000.000 δολάρια για ψυχική και σωματική οδύνη.


Η Κριστίνα Φάλτον κατηγορεί τον ηθοποιό ότι εξαιτίας του βρίσκεται και η ίδια με χρέη ύψους 1.000.000 δολαρίων και ότι αθέτησε την υπόσχεσή του να γράψει στην ίδια και το γιο τους ένα σπίτι στο Λος Άντζελες. Ευτυχώς μέσα σε αυτό τον ορυμαγδό εκμετάλλευσης υπάρχει και ένας άνθρωπος που στηρίζει τον χρεοκοπημένο σταρ. Ο λόγος για τον Τζόνι Ντεπ, που δεν ξέχασε ότι ο Κέιτζ τον βοήθησε στα πρώτα του βήματα ως ηθοποιός και στις δύσκολες στιγμές που περνάει θέλει να του το ανταποδώσει.
Η ωραία έχει χρέη


Με τόση εμπειρία ως τηλεοπτική ναυαγοσώστρια, η Πάμελα Άντερσον θα έπρεπε να έχει μάθει πώς να βγει αλώβητη από ένα οικονομικό ναυάγιο. Δεν φαίνεται, όμως, ότι τα κατάφερε, αφού η σέξι ηθοποιός χρωστάει πάνω από 1.000.000 δολάρια στο κράτος και σε κατασκευαστικές εταιρείες που ανέλαβαν πέρυσι την ανακαίνιση της πολυτελούς βίλας της στο Μαλιμπού. Η ξανθιά σεξοβόμβα δεν αποδείχτηκε καλή στα μαθηματικά, αφού με τα χρήματα που ξόδεψε για το γενικό ρεκτιφιέ, θα μπορούσε να αγοράσει όχι ένα, αλλά τρία σπίτια. Αν και τα έχει βρει σκούρα, αντί να κάνει οικονομία, συνεχίζει να ξοδεύει ασύστολα, όπως είχε μάθει. Το αποτέλεσμα; Αναγκάστηκε να βάλει πωλητήριο στο σπίτι της, σε χαμηλότερη τιμή μάλιστα και μέχρι να βρεθεί αγοραστής, αυτή και τα παιδιά της μένουν στο λυόμενο του συντρόφου της Τζέιμι Πάτζετ.

Κλειστό μέχρι νεοτέρας




Η Τζένιφερ Λόπεζ φημίζεται ότι είναι πολυπράγμων, ωστόσο δεν τα καταφέρνει εξίσου καλά σε όλα. Η Λατίνα σταρ, μεταξύ άλλων, το 2003 άνοιξε ένα chic εστιατόριο στην Καλιφόρνια με το όνομα «Madre». Έγινε αμέσως πόλος έλξης πολλών celebrities και η υψηλή πελατεία έμοιαζε αποφασισμένη να πληρώνει ακριβά το μενού που είχε επιμεληθεί η Λόπεζ. Ξαφνικά, όμως, η διάσημη πελατεία απομακρύνθηκε, η οικονομική διαχείριση αποδείχτηκε αποτυχημένη, με αποτέλεσμα η επιγραφή στην είσοδο να γράφει «κλειστό μέχρι νεωτέρας».


Παρόμοια τύχη είχε και η εταιρεία ρούχων Sweetface, που ανακοίνωσε ότι η ανοιξιάτικη κολεξιόν του 2009 ήταν προς το παρόν η τελευταία της και πως θα επιστρέψει δυναμικά στο μέλλον... Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι η Λόπεζ θα αναγκαστεί να εγκαταλείψει τη βίλα της και να επιστρέψει στις φτωχογειτονιές του Μπρονξ. Μπορεί να έχασε κάποια χρήματα, όμως σίγουρα θα φροντίσει να επανακάμψει με τις τρεις κινηματογραφικές της ταινίες που αναμένονται μέσα στη χρονιά.


Ηοme cheap home


Ήρθε η στιγμή να το πληρώσουν ακριβά! Αυτό δεν σημαίνει πως οι celebrities που πλήττονται από την κρίση κινδυνεύουν να μείνουν στο δρόμο, αλλά, όταν χάνεις εκατομμύρια, πονάει! Η άμεση ρευστοποίηση των ακινήτων είναι μία λύση και επειδή όλοι οι διάσημοι έχουν τουλάχιστον μία πολυτελή κατοικία, αυτό που κυρίως πωλείται σε αφθονία είναι «βίλες με ονοματεπώνυμο».


Η βίλα στο Μπέβερλι Χιλς που στέγασε τη φρεσκοχωρισμένη -τότε- Σάρον Στόουν, της φάνηκε τεράστια και λίγους μήνες μετά, έβαλε πωλητήριο ανεβάζοντας κατά 1.000.000 την τιμή. Όταν κανείς δεν έδειξε ενδιαφέρον, κατέβασε την τιμή, αλλά τελικά τη νοίκιασε, έτσι ώστε να βγάζει τα έξοδα συντήρησης.


Αλλά και ο Λεονάρντο Ντι Κάπριο ρίχνει συνεχώς την τιμή της βίλας του στο Μαλιμπού, γιατί είναι απαίτηση των καιρών. Το ίδιο δράμα ζει και η Σιένα Μίλερ, που το 2007 αγόρασε ένα πολυτελές σπίτι στο Λονδίνο, έναντι 1.400.000 ευρώ και τώρα το πουλάει για 1.100.000, με περιθώριο περαιτέρω διαπραγμάτευσης της τιμής.


Αντιθέτως ο Ρόμπι Γουίλιαμς είναι αποφασισμένος να πουλήσει το σπίτι του στο Λονδίνο ακόμα και αν χάσει πολλά, γιατί επείγεται να μετακομίσει στο L.A. και επιπλέον δεν αντέχει οικονομικά να συντηρεί ένα τέτοιο οίκημα. Τέλος, στάση αναμονής τηρεί η Ελ Μακ Φέρσον, η οποία έριξε κατά 2.000.000 την τιμή πώλησης της βίλας της, αλλά και πάλι δεν βλέπει κανένα ενδιαφέρον.

Αναδημοσίευση από το τεύχος Ιουνίου Νο80 του περιοδικού ΄Celebrity΄.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...