Πέμπτη 10 Ιουνίου 2010

Jim Rogers: "Ίσως τώρα είναι η στιγμή να αγοράσετε ευρώ"

Share

Το γενικό κλίμα για το ευρώ είναι τόσο απαισιόδοξο που φαίνεται ότι η συγκεκριμένη στιγμή είναι η κατάλληλη για να αγοράσουν οι επενδυτές το ευρωπαϊκό κοινό νόμισμα, τόνισε σήμερα ο γνωστός επενδυτής Jim Rogers στο CNBC.

Οι μακροπρόθεσμες επενδυτικές επιλογές του Rogers αφορούν εμπορεύματα, καθώς προβλέπει ότι οι κυβερνήσεις θα συνεχίσουν να τυπώνουν χρήματα για να ξεφύγουν από τα χρεωστικά τους προβλήματα, γεγονός που θα οδηγήσει σε έκρηξη του πληθωρισμού.

«Είμαι μπερδεμένος όπως όλοι… Βασικά επιλέγω να πουλήσω μετοχές και να αγοράσω εμπορεύματα, ενώ προσπαθώ να καταλάβω αν πρέπει να αγοράσω ευρώ στην παρούσα φάση», σημείωσε ο Rogers.

«Όλοι είναι τρομερά αρνητικοί απέναντι στο ευρώ αυτή τη στιγμή, είναι απίστευτο πόσοι πολλοί ‘bears’ υπάρχουν και συνήθως αυτό υποδηλώνει ότι οδεύουμε σε ράλι», συμπλήρωσε.

Το ευρώ διαπραγματεύεται λίγο πάνω από τα 1,20 δολάρια έναντι του αμερικανικού νομίσματος εν αναμονή των συμπερασμάτων της μηνιαίας συνεδρίασης της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική.

Ωστόσο ο Rogers σημείωσε ότι η απόφασή του, για το αν θα μπει στην αγορά του ευρώ, δεν θα βασιστεί στη σημασία και το εύρος των πολιτικών αποφάσεων της Ευρωζώνης για τον περιορισμό των ελλειμμάτων. «Στην ουσία πρόκειται για ένα τεχνικό ράλι», επισήμανε. «Από τη στιγμή που ένα τεχνικό ράλι ξεκινά, ποιος ξέρει που μπορεί να καταλήξει».


Πηγή: www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...