Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Οικογένεια Simpsons


Share

Είναι χοντρός, αγενής, γυναικάς, ρατσιστής και τεμπέλης. Και όμως: ο εκ πρώτης απεχθέστατος Χόμερ Σίμπσον εχρίσθη πλέον και επισήμως «ο πιο αγαπημένος τηλεοπτικός ήρωας των τελευταίων 20 ετών». Σύμφωνα με έρευνα του περιοδικού «Εntertainment Weekly», ο πάτερ φαμίλιας των «Σίμπσονς» έκανε την έκπληξη, αφήνοντας πίσω του δημοφιλείςήρωες της οθόνης όπως ο μικρός μάγος Χάρι Πότερ, ο οξύθυμος Τόνι Σοπράνο από την αμερικανική σειρά «Σοπράνος» και ο παρανοϊκός Τζόκερ, όπως τον ενσάρκωσε ο Χιθ Λέτζερ, στην ταινία «Σκοτεινός Ιππότης». Γιατί μας αρέσει τόσο πολύ ο Χόμερ; Ισως γιατί ενσαρκώνει τα δικά μας πιο ταπεινά ένστικτα και κάνει πράξη τις πιο ανομολόγητες «βρώμικες» επιθυμίες μας. Χωρίς κανένα κόμπλεξκαι, κυρίως, με πολύ πολύ χιούμορ.



«Θα κάνω τα πάντα ώστε οι αμερικανικές οικογένειες να γίνουν σαν τους Γουόλτονς [σ.σ: της οικογενειακής σειράς της δεκαετίας του ΄70] και να μην καταντήσουν σαν τους Σίμπσονς» είχε υποσχεθεί τον Ιανουάριο του 1992 ο Τζορτζ Μπους ο πρεσβύτερος, σε διάγγελμά του στην αμερικανική τηλεόραση.Ήταν η πρώτη φορά στην αμερικανική ιστορία που ένας πολιτικός έκανε ευθεία αναφορά σε μια τηλεοπτική σειρά, θεωρώντας την, ξεκάθαρα, «απειλή για την αμερικανική νεολαία και τους χριστιανικούς θεσμούς».

Ο Χόμερ Σίμπσον το... έχει φιλοσοφήσει
«Στον Διάολο οι ηλικιωμένοι»

Ο 70άρης μπαμπάς του Χόμερ τού ζητάει να μείνει το Σαββατοκύριακο μαζί τους, γιατί χρειάζεται λίγη συντροφιά. «Εσείς οι γέροι δεν χρειάζεστε συντροφιά, δεν χρειάζεστε τίποτε.Είστε εντελώς άχρηστοι.Πρέπει να σας κλείνουν κάπου μέσα και να σας μελετάνε» του απαντάει ο Χόμερ.

Απλά μαθήματα ωμού ρατσισμού
Μιλάει στα παιδιά του για την εργασία. Τους εξηγεί ότι στην Αμερική ο κόσμος δεν απεργεί. «Αν δεν σου αρέσει η δουλειά σου, πηγαίνεις κάθε πρωί αλλά δεν κάνεις τίποτε. Γλείφεις το αφεντικό και αν κάτι πάει στραβά φορτώνεις το φταίξιμο στον μετανάστη υπάλληλο που δεν ξέρει αγγλικά...».

Μπαμπάς μετά την «μπαρότσαρκα»

Ο Χόμερ έχει βγει με φίλους σε μπαρ. Αφού τα έχουν πιει, κοιτάζει το ρολόι του. «Α, έχει πάει μία το πρωί, καιρός να πάω σπίτι και να περάσω λίγο δημιουργικό χρόνο με τα παιδιά μου» λέει, αλλά βεβαίως τα παιδιά κοιμούνται όταν επιστρέφει.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...