Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010

Η ώρα των αναγνωστών

Share

Πλέον τείνει να γίνει μόνιμη στήλη..η Ελε μας δίνει μερικές συμβουλές στο πως πρέπει  να συμπεριφερόμαστε κατά την διάρκεια μιας πτήσης...













Hate on a plane

  Ξεκινάς όμορφα κι ωραία, με όλη την καλή διάθεση το ταξιδάκι σου… Παίρνεις τις βαλίτσες σου και πας «κύριος» στο αεροδρόμιο… Τελικά, όμως, πόσο «κύριος» αποδεικνύεται ότι είσαι…? Ασφαλώς αυτό δεν ισχύει μόνο για εσένα, αγαπητέ αναγνώστη. Ισχύει και για τους συνεπιβάτες σου.
  Δεν είναι λίγες οι φορές που μία πτήση έχει καταλήξει σε «ρωμαϊκή αρένα» λόγω των ιδιοτροπιών (ή μη…) ορισμένων επιβατών. Μια αδέξια κίνηση, μια ενοχλητική στάση, μια φυσική ενόχληση, ό, τι και να συμβαίνει  η διαφωνία με τον συνεπιβάτη βάζει τις βάσεις για ένα δύσκολο ταξίδι που αντικειμενικά δυσχεραίνεται από την άβολη και συνήθως μικρή θέση που σας φιλοξενεί. Διαβάστε έναν μίνι οδηγό για τα λάθη που πρέπει να αποφύγετε.
·                    Μην αργείτε όταν τοποθετείτε τις αποσκευές σας: Διότι εάν αργείτε, «φρακάρει» ολόκληρη η σειρά προσέλευσης στις θέσεις του αεροσκάφους. Γι αυτό έχετε λίγη υπομονή και τοποθετήστε τα πραγματάκια σας όταν δημιουργηθεί ένα κενό.
·                    Μην κλωτσάτε την μπροστινή θέση: Είναι πραγματικά ένα από τα πιο εκνευριστικά πράγματα που μπορείς να κάνεις στον μπροστινό σου ή να σου κάνει ο «πισινός» σου!!
·                    Μην μιλάτε πολύ: Ο διπλανός σας είτε ταξιδεύει με παρέα είτε είναι μόνος του/της. Πάντως, το σίγουρο είναι ότι δύσκολα θα θέλει κάποιον για παρέα. Με εξαίρεση τις περιπτώσεις κατά τις οποίες είναι φανερό ότι και οι δυο επιθυμείτε την συζήτηση, καλό θα είναι να μην επιδίδεστε σε πολλές ερωτήσεις… Δεν τους ενδιαφέρει όλους η ιστορία της ζωής του καθενός από εμάς (όσο ενδιαφέρουσα και αν είναι…)
·                    Μπανάκι πριν την πτήση: Απλά επιβάλλεται. Τα υπόλοιπα νομίζω πως είναι περιττά .-
·                    Μην βγάζετε τα παπούτσια σας: Σίγουρα το να βγάλεις τα παπούτσια σου λόγω του ότι είσαι τόση ώρα καθηλωμένος σε μια θέση και σου έχει κοπεί η κυκλοφορία είναι εύλογο. Το κακό όμως είναι ότι δεν μπορείς να ελέγξεις πάντα τη μυρωδιά… Και όσο και αν πιστεύεις ότι δεν τρέχει κάστανο ο διπλανός σου μπορεί να έχει άλλη άποψη και να υποφέρει.
·                    Μην τρώτε άτσαλα: Είναι που είναι περιορισμένος ο χώρος του αεροπλάνου, όταν έρχεται και η ώρα του φαγητού τα περιθώρια στενεύουν ακόμη περισσότερο. Γι’ αυτό σεβαστείτε τον διπλανό σας και αποφύγετε τις άτσαλες κινήσεις που μπορεί να οδηγήσουν σε εκνευρισμό αλλά και σε ατυχήματα.
·                    Προσπαθήστε να μην κάνετε φασαρία: Ναι, το ξέρουμε πως έχεις πληρώσει για τη θέση σου, από την άλλη όμως το αεροπλάνο δεν σου ανήκει. Και ασφαλώς δεν έχουν όλοι την όρεξή σου. Οπότε μην φωνάζεις, μην τραγουδάς όπως στο μπάνιο σου και μπες λίγο και στη θέση όσων σε υφίστανται εκείνη την ώρα. Παίζει και να νιώσεις και εσύ αντιπάθεια για τον ίδιο σου τον εαυτό.
·                    Μην ξαπλώνετε το κάθισμα προς τα πίσω (τουλάχιστον αν δεν έχετε ρωτήσει πρώτα τον πίσω σας!): Το εν λόγω γεγονός στάθηκε αιτία να με φέρει στα όρια κατά το τελευταίο μου ταξίδι. Ο μπροστινός μου νόμιζε πως ήταν σπίτι του και είχε ξαπλώσει το κάθισμα τέρμα. Μετά από ατελείωτο κλωτσίδι, σπρωξίδι και αντίσταση επιτέλους το κατάλαβε. Ας πλήρωνες business φίλε.
·                    Μην ζητάτε τα πάντα απ’ τις αεροσυνοδούς: Οι κοπέλες εργάζονται και εξυπηρετούν (το τονίζω) τους επιβάτες. Δεν είναι ούτε δούλες μας ούτε σάκοι του μποξ. Γι’ αυτό, ήρεμα.

-Enjoy your flight-
~Ele~ the Captain speaking.
9/6/2010

2 σχόλια :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...