Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

"Ακούστε Μότσαρτ για να σταματήσουν τα εγκλήματα"!


Share

Ο Ντιέγο ελ Θιγάλα, ένας Ισπανός τραγουδιστής του φλαμέγκο, διάσημος στις ισπανόφωνες χώρες, συνέστησε στους Μεξικανούς εμπόρους ναρκωτικών να ακούν Μότσαρτ για να ευαισθητοποιηθούν και να σταματήσουν να διαπράτουν εγκλήματα.

"Οι έμποροι ναρκωτικών και οι εγκληματίες θα πρέπει να ακούν πολλή κλασική μουσική όπως το "Ρέκβιεμ" του Μότσαρτ, όλα τα έργα του Μπετόβεν και του Μάλερ αλλά και των Καμαρόν δε λα Ίσλα και Πάκο ντε Λουσία (τραγουδιστής και κιθαρίστας του φλαμέγκο αντίστοιχα) και ότι μπορεί να τους κάνει πιο ευαίσθητους για να μην διαπράτουν τόσες ακρότητες" είπε ο τραγουδιστής σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Λα Χορνάδα.

Ο 41χρονος Ισπανός, που θα δώσει την Κυριακή μια συναυλία στο Μεξικό, ξεπέρασε το 2003 τα σύνορα της πατρίδας του με το δίσκο Lagrimas Negras ("Μαύρα Δάκρυα").

Από τον Δεκέμβριο του 2006 σχεδόν 23.000 άνθρωποι έχουν σκοτωθεί στο Μεξικό σε συγκρούσεις μεταξύ των "καρτέλ" που διεκδικούν μερίδιο στην αγορά των ΗΠΑ ή σε συγκρούσεις μεταξύ εμπόρων ναρκωτικών και αστυνομικών. Μόνο την Πέμπτη σκοτώθηκαν έξι άνθρωποι όταν δύο ομάδες ενόπλων άνοιξαν πυρ στο Ουρίκε, στην Πολιτεία Τσιουάουα. Στην ίδια περιοχή, σε ένα δρόμο που συνδέει την πόλη Τσιουάουα με τη Σιουδάδ Χουάρες, βρέθηκαν μέσα σε ένα τζιπ οι σκελετοί πέντε ανθρώπων.

Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...