Κυριακή 6 Ιουνίου 2010

Ο ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΝΑΔΑΛ... ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ!!

Share

nadal-rg10-17_408.jpgΟ Ρόμπιν Σόντερλινγκ αποδείχθηκε πολύ "μικρός" για τον διψασμένο και εκρηκτικό Ράφαελ Ναδάλ. Ο Ισπανός Βασιλιάς του χώματος, επέστρεψε στο θρόνο του στο Roland Garros, νικώντας με 3-0 σετ τον κακό Σουηδό στον τελικό και τη Δευτέρα (07/06) θα "γκρεμίσει" τον Ρότζερ Φέντερερ, για δεύτερη φορά, από την κορυφή της ATP!

Για 5η φορά στην καριέρα του ο Ράφαελ Ναδάλ σήκωσε στον ουρανό του Philippe Chatrier το τρόπαιο των Μousquetaires μετά από μια μεγαλειώδη παράσταση στον τελικό του Γαλλικού Όπεν, κόντρα στον αγνώριστο Ρόμπιν Σόντερλινγκ.

Ο 24χρονος Ισπανός πιο εύκολα απ'ότι αναμενόταν, επικράτησε με 6-4, 6-2, 6-4 σε 2 ώρες και 18 λεπτά του 26χρονου Σουηδού και κατέκτησε τον 7ο Grand Slam τίτλο του ολοκληρώνοντας μια επική σεζόν στο χώμα, έχοντας πανηγυρίσει προηγουμένος και τα τρία χωμάτινα Masters σε Μόντε Κάρλο, Ρώμη και Μαδρίτη.

Ο Ράφα έφτασε στην κορυφή του... Άιφελ χωρίς να χάσει σετ καθόλη τη διάρκεια της διοργάνωσης (όπως ακριβώς έκανε το 2007 και το 2008), επεκτείνοντας το αήττητό του στο χώμα φέτος σε 22 αγώνες, αφήνοντας τον καλύτερο για το τέλος.

Χωρίς ίχνος υπερβολής, ο Ναδάλ ήταν τέλειος και από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο πόντο του τελικού, κυριάρχησε απόλυτα του αντιπάλου του παίζοντας εκπληκτικό τένις στον καλύτερο φετινό του αγώνα στο Παρίσι!

Ο Ισπανός όργωσε το χώμα του Philippe Chatrier θυμίζοντας το "κτήνος" του παρελθόντος με τον Σόντερλινγκ να εγκλωβίζεται στις βαριές και βαθιές μπάλες του Ναδάλ, μην μπορώντας να βγάλει τα τρομακτικά του forehand του. Παράλληλα ο Σουηδός προδώθηκε από το παντοδύναμο, τις προηγούμενες ημέρες, σερβίς του αδυνατώντας να ακολουθήσει τον ξέφρενο ρυθμό που είχε επιβάλει ο κορυφαίος χωμάτινος τενίστας όλων των εποχών μέσα στην κατάμεστη Παριζιάνικη αρένα. Χαρακτηριστικό του τελικού το γεγονός ότι ο Ράφα δεν δέχθηκε κανένα break σώζοντας και τα 8 break του αντιπάλου του...

Ο Ναδάλ ολοκλήρωσε με τον πλέον επιβλητικό τρόπο μια άνευ προηγουμένου σεζόν στο χώμα. Από τα μέσα Απριλίου μέχρι τις 6 Ιουνίου, ο Ισπανός σε 22 αγώνες έχασε μόλις 2 σετς νικώντας ότι καλύτερο κυκλοφορούσε στα clay courts (Βερντάσκο, Φερέρ, Γκούλμπις, Φέντερερ, Σόντερλινγκ) και μετά από την κατάκτηση του Roland Garros που δεν μπόρεσε να υπερασπιστεί ο Ρότζερ Φέντερερ, ο Ισπανός θα "γκρεμίσει" και πάλι τον Ελβετό από το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, μόλις μια εβδομάδα πριν ο Βασιλιάς των courts καταρρίψει το ρεκόρ εβδομάδων παραμονής στην κορυφή της ATP του Πιτ Σάμπρας (286 εβδομάδες).

Το τέλος του τελικού βρήκε τον Ναδάλ να σωριάζεται στο τιμημένο χώμα του Philippe Chatrier, γράφοντας μια ακόμη ολόχρυση σελίδα στο βιβλίο της ιστορίας του Γαλλικού Όπεν αλλά και του παγκόσμιου τένις.

Στην τελετή απονομής που ακολούθησε του σπουδαίου τελικού, πρώτος τον λόγο πήρε ο ηττημένος Ρόμπιν Σόντερλινγκ ο οποίος πραγματοποίησε μια εκπληκτική κούρσα φέτος στο Παρίσι με highlight την τεράστια νίκη επί του Ρότζερ Φέντερερ στα προημιτελικά, τονίζοντας: "Πρώτα απ'όλα πρέπει να συγχαρώ τον Ράφα. Αν συνεχίσεις να παίζεις έτσι θα κερδίσεις πολλά ακόμη. Ευχαριστήθηκα πολύ αυτές τις δύο εβδομάδες εδώ. Είναι σπουδαίο να παίζεις μπροστά σε αυτό το κοινό. Θα έρθω του χρόνου και ελπίζω η τρίτη μου φορά να είναι και η τυχερή".

Στη συνέχεια ο θριαμβευτής του Παρισιού, Ράφαελ Ναδάλ πήρε το μικρόφωνο και δήλωσε: "Συγχαρητήρια Ρόμπιν για τα εκπληκτικά τουρνουά που έκανες πέρυσι και φέτος. Συγνώμη για σήμερα αλλά έκανα το καλύτερό μου παιχνίδι. Αν δεν το έκανα θα με είχες κερδίσει... Καλή συνέχεια στη σεζόν. Ευχαριστώ τη Βασίλισσα που ήρθε εδώ να με δει. Είναι τιμή μου".

Ο ΤΕΛΙΚΟΣ

1o ΣΕΤ
Ο Ναδάλ μπήκε εντυπωσιακά στο ματς και παρότι ο Σόντερλινγκ δημιούργησε πρώτος ευκαιρία για break στο 4ο game, αυτός που το πέτυχε ήταν ο Ισπανός στο 5ο game (3-2). Ο Ράφα ήταν πολύ σταθερός από τη βασική γραμμή, οι μπάλες του αρκετά βαθιές και δεν λύγιζε με τίποτα... ούτε όταν ο Σουηδός άρχισε να χτυπάει δυνατά τη μπάλα προς το τέλος του σετ με τον Ναδάλ να φτάνει στο 6-4 σε 55 λεπτά, έχοντας μόλις 8 αβίαστα λάθη και 10 winners με τον Σόντερλινγκ να κάνει 21 λάθη με 16 winners. Στην εικόνα του αγώνα, βέβαια, βοήθησε και το πολύ μέτριο ποσοστό ευστοχίας στο 1ο σερβίς του Σόντερλινγκ ο οποίος δεν θύμισε σε τίποτα τον τενίστα που πυροβολούσε από τη γραμμή του σερβίς (μόλις 57%).

2o ΣΕΤ
Στο 2ο σετ ο Ναδάλ ήταν ακόμη πιο εντυπωσιακός... Αφού ξέφυγε με περίτεχνο τρόπο από 4 break points του Σόντερλινγκ στο ξεκίνημα του σετ, ο 24χρονος αριστερόχειρας συνέχισε να κυριαρχεί από την baseline και στην πρώτη του ευκαιρία τράβηξε τη σκανδάλη πετυχαίνοντας το πολυπόθητο break στο 5ο game (3-2).
Ο Σόντερλινγκ προσπαθούσε να ανοίξει το γήπεδο με τα γεμάτα δύναμη forehand του, ωστόσο ο Ναδάλ είχε τις κατάλληλες απαντήσεις στα περισσότερα χτυπήματα του Σουηδού, τρέχοντας με απίστευτη ταχύτητα και βγάζοντας τρελές άμυνες που ξεσήκωσαν αρκετές φορές το Philippe Chatrier.
Η πίεση του Ναδάλ ήταν τέτοια που το παντοδύναμο σερβίς του Σόντερλινγκ δέχθηκε ένα ακόμη break, στο 7ο game (5-2) με το οποίο το "κτήνος" επισφράγισε την ανωτερότητά του κατακτώντας το 2ο σετ με 6-2 σε 39 λεπτά κατά τα οποία είχε μόλις 4 αβίαστα λάθη και 14 winners έναντι 11 unforced errors και 9 winners του Σουηδού. Ο Σόντερλινγκ έριξε κι άλλο τα ποσοστά του στο σερβίς έχοντας ευστοχία στο 1ο μόλις 41%!

3ο ΣΕΤ
Το 3ο σετ εξελίχθηκε σε τυπική διαδικασία για τον Ναδάλ, ειδικά από τη στιγμή που ο Ισπανός πέτυχε το break που έκρινε το σετ στο 1ο game (1-0). Ο Ράφα συνέχισε να μην χάνει μπάλα (μόλις 4 λάθη στο σετ) και διατηρώντας σε υψηλά ποσοστά τους κερδισμένους πόντους από το 1ο (73%) και το 2ο σερβίς (75%) έφτασε στο 6-4 σε 44 λεπτά, αντιμετωπίζοντας με αξιοζήλευτη αποτελεσματικότητα όλες τις "ερωτήσεις" που του έθεσε ο Σόντερλινγκ.

Πηγή: www.tennis24.gr

1 σχόλιο :

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...